Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Házi őrizetben a délegyházi polgármester késelője
2016-09-28 11:41:27
Házi őrizetben a délegyházi polgármester késelője

Házi őrizetben a délegyházi polgármester késelője

A rendelkezésre álló adatok szerint Kocsis Tamás gyanúsított 2016. szeptember 24. napján 22 óra 20 perc körüli időben, ittas állapotban a délegyházi Szent István parkban felállított sátorba, a „Körtefesztivál” elnevezésű rendezvényre ment. Itt tartózkodott az ügy sértettje, dr. R. A. polgármester, akit a gyanúsított ismert, azonban a bűncselekmény időpontjáig konfliktus nem volt közöttük. K. T. a ruházatából elővette – a nyomozás során bűnjelként lefoglalt – 11 cm pengehosszúságú, fekete nyelű konyhakést, mellyel a sértettre támadt minden előzmény nélkül, ittasságából adódóan.

 

A gyanúsított kétszer elől és egyszer hátul mellkason szúrta dr. R. A.-t, illetve a dulakodás során a kezein is megsebesítette őt.

 

A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta és megalapozottnak találta. A bíróság álláspontja szerint az előzetes letartóztatás, illetve a házi őrizet elrendelésének általános és egy különös feltétele fennáll.

 

Figyelemmel a gyanúsított idős korára, büntetlen előéletére, rendezett személyi körülményeire és együttműködő magatartására, a bíróság úgy ítélte meg, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye házi őrizet elrendelése esetén – nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett – kiküszöbölhető.  

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>