Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Hazudnak a letelepedőkről, össze-vissza beszél a Bevándorlási Hivatal
2018-01-15 11:59:03
Hazudnak a letelepedőkről, össze-vissza beszél a Bevándorlási Hivatal

Hazudnak a letelepedőkről, össze-vissza beszél a Bevándorlási Hivatal

A képviselőnő portálunk kérdésére külön is kiemelte, hogy a Hír TV adatigénylése nyomán derült ki: a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem tudja pontosan, hogy kikkel tárgyalt a letelepedési kötvények forgalmazásáról, hiszen egyetlen esetben sem készítettek jegyzőkönyvet.

 

-Felmerül a kérdés, hogyan jutottak be egy őrzött állami intézménybe olyan tárgyalópartnerek, akikről még egy névsort sem tud utólag közölni a Hivatal? Erre a mulasztásra nincs magyarázat, hiszen mindenki tudja, hogy a legegyszerűbb hétköznapi hivatali ügyekről is feljegyzések sokasága készül. Ebből kifolyólag két lehetőség merülhet fel: a Bevándorlási Hivatal is beszállt a kampányba, és a letelepedési kötvénybiznisz takargatásával a Fidesz pártpolitikai utasításait hajtja végre, vagy egész egyszerűen működésképtelenné vált, és alkalmatlan bármilyen eljárás végrehajtására.

 

Mindkét esetben súlyos biztonsági kockázatról beszélhetünk. Az LMP szerint a letelepedési kötvények ügye tipikus példája a kormány bűnözői logikán szerveződő tevékenységének. A kormányváltást követően a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal minden egyes döntését - beleértve minden állampolgársági, letelepedési és tartózkodási engedélyt - felül kell vizsgálni, és a felelősöket kőkeményen el kell számoltatni. Ha megkapjuk a választók támogatását, akkor az első intézkedések között ezeket fogjuk megvalósítani. Elvárjuk, hogy a Hivatal haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hogy pontosan kikkel tárgyalt a letelepedési kötvényekről! – mondta Demeter Márta.

 

Kertész Z István

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>