Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Hétfőn elkezdik építeni az 1-es villamos meghosszabbítását
2014-04-05 09:05:20
Hétfőn elkezdik építeni az 1-es villamos meghosszabbítását

Hétfőn elkezdik építeni az 1-es villamos meghosszabbítását

Április 7-én, hosszú előkészülődés után elkezdik építeni az 1-es villamos új szakaszának a pályáját - értesítette hírportálunkat a Budapesti Közlekedési Központ.

 

Az ehhez kapcsolódó közműkiváltások miatt lezárásra kerül a Hengermalom útnak a Fehérvári út és a Szerémi sor közötti része, míg a Fehérvári út forgalma is megváltozik, mert a csomópontban vízvezeték-szerelési munkálatok kezdődnek.


A közúti forgalom az Etele útról csak a Fehérvári útra, míg az ellenkező irányból, a Lágymányosi híd felől csak a Szerémi útra tud kanyarodni, de mind két helyszínen jobbra és balra is lehet fordulni. A nagyobb átbocsájtó képesség érdekében a Prielle Kornélia utca Nándorfehérvári út és Szerémi sor közé eső szakaszát az utóbbi irányába egyirányúsítják. A híd felől érkezők a Nándorfehérvári úttól a Fehérvári útig egyirányúsított Dombóvári utat is használhatják. A Dombóvári útról a Fehérvári útra két sávban kanyarodhatnak.


Ezzel összefüggésben várhatóan két hétig, a 114-es és a 214-es autóbusz a Kosztolányi Dezső tér felé a Kondorosi úton és a Tétényi úton közlekedik, de a másik irányban változatlan marad az útvonaluk. Befelé irányban a 213-as járattal lesznek közösek a megállóik.

 

 



Majdnem 10 év telt el azóta, hogy új villamosvonalat építettek Budapesten, most ennek az előmunkálatai kezdődnek meg hétfőn. Húsz év után végre megvalósulhat, hogy villamos járjon át egy újabb Duna-hidunkon. Az új szakasz 3,2 kilométer hosszú lesz és a Fehérvári út - Hengermalom utca kereszteződésénél lesz az ideiglenes végállomása, majd a későbbiekben az Etele úton a Kelenföldi pályaudvarig hosszabbítják majd meg. A vonalon öt új középperonos megállóhely létesül:  a Nádorkerti útnál; a Budafoki útnál;  a Hauszmann Alajos utcánál; a Hengermalom útnál;  és a Fehérvári útnál. A Nádorkerti útnál és a Budafoki útnál gyalogos aluljáró és lift is fog csatlakozni az új megállókhoz.

   


 



Kertész Z István

Utoljára frissítve: 2014-04-05 09:06:48

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az esküvő kapcsán a vőlegény öltözékéről nem beszélünk eleget. Pedig a menyasszony mellett a vőlegény az esemé...
Bővebben >>