Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Hiába akart jegyet venni a gyerekkel kórházba siető kismama, leszállíttatták a buszról
2014-01-30 14:28:07
Hiába akart jegyet venni a gyerekkel kórházba siető kismama, leszállíttatták a buszról

Hiába akart jegyet venni a gyerekkel kórházba siető kismama, leszállíttatták a buszról

Vesztére becsületes akart lenni az a kismama, aki orvoshoz vitte volna a gyerekét, de a buszmegállóban jött rá, hogy nincs nála bérlet. Úgy döntött, mivel a sofőrnél is lehet jegyet venni, ezért él a lehetőséggel. 

 

- Felszállva vettem észre, hogy néhány forint apró és egy húszezres van csak nálam - mesélte a nő, hozzátéve, hogy a sofőr csak mosolygott, és közölte nincs nála váltó, nem tud visszaadni. A sofőrtől még akár valószínűleg maradhattak volna a buszon, viszont a kismama ekkor elkövette a kettes számú hibát: az ajtóban ácsorgó ellenőrnél is megpróbált jegyet venni. Az ellenőr már kevésbé mosolygósan szintén közölte, hogy nincs nála visszajáró, majd nemes egyszerűséggel leszállította babakocsistól.


Van, aki úgy gondolja, formálisan igaza van a sofőrnek és az ellenőrnek is, ha nincs jegy, nincs utazás. Ám az érem másik oldala az, hogy ha egyszer lehet a sofőrnél jegyet kapni, aki miért nincsenek ilyen esetekre felkészítve? 


A BKK azzal védekezik, hogy mindenhol feltüntetik, a pontos összeget adják oda a sofőröknek,különben is, a jegyárusítás csak amolyan kiegészítő szolgáltatás. Viszont, mint a példa is mutatja vis maior esetek mindig előfordulhatnak, így legalább egy-egy húszezresnyi váltópénzzel felszerelkezhetnének. 


-naan-

Utoljára frissítve: 2014-01-30 14:30:13

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>