Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Aliz napja van.
Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is
2019-10-13 08:40:33
Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is

Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is

Sokan úgy gondolják, még a nem a Fidesszel rokonszervezők közül is, hogy, ha egy adott településnek nem kormánypárti vezetőt választanak vasárnap, vagy a képviselő-testületben többségbe kerül az ellenzék, akkor a központi forrásokból kevesebbet vagy semmit sem kapnak. Ez az elgondolás sajnos jelentősen befolyásolja a választásokat. Pedig nem egészen van így, mert például Dr. Popovics Judit, az ellenzék közös polgármester-jelöltje szerint Tata a fideszes közpénzpazarlás egyik „mintavárosa”.

 

„Folyamatosan túlárazott szerződésekkel rövidítik meg a várost, a haveri cégeknek osztogatják a közbeszerzéseket, az uniós forrásokat pedig a helyiek megkérdezése nélkül felesleges beruházásokra, például malommúzeum építésére költik. Az ide érkező uniós pénzek ellenére Tatának sikerült egy milliárd forintos vesztességet összehoznia" - jellemezte a kialakult helyzetet Popovics Judit.

 

 

Donáth Anna, a Momentum alelnöke szerint ezek a példák megmutatják, hogy nem szabad bedőlni Orbán Viktor fenyegetésének, hogy kevesebb pénz érkezik majd az ellenzéki településekre. A példának hozott Tata már akkor is jobban fog járni, ha a beruházásokból több százmillió forint nem a polgármester környezetébe vándorol.

 

„Vasárnap Tata kifosztásának is véget kell vetni, a jogász-közgazdász végzettségű Popovics Judit pedig véget is fog vetni ennek, és új fejezetet nyit a város életében. Személyesen is büszke vagyok rá: lett volna más választása, építhette volna tovább a karrierjét, mégis nyakába veszi a felelősséget, mert nem bírja elviselni, ahogy tönkreteszik a városát.

 

Jó látni azt is, hogy Judit nem bujkál a választók elől, hanem minél többükkel meg akar ismerkedni személyesen is. Tatának pont ilyen polgármesterre van szüksége: aki elérhető, aki odafigyel az emberek problémáira, aki partnerként kezeli a tataiakat” – írja közösségi oldalán Donáth Anna.

 

Kertész Z István/kép: Donáth Anna fb. oldala

 

További híreink
Zuglóra több mint félévszázada nem látott próbatétel vár pénteken
Két nap múlva hivatalosan is átadják a Puskás Ferenc Stadiont, ami elvileg azt jelenti, hogy bő 60 000-es tömeg özönli el a környéket.
2019-11-13 11:01:15, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Blokkolják az új újpesti vezetés internetes önkormányzati felületét
Október 22-én megtörtént a korábbi illetve az új városvezetés közötti átadás-átvétel. Az önkormányzathoz tartozó Újpesti Sajtó Nonprofit Kft-nél azonban probléma merült f...
2019-11-13 11:01:11, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Már Borkai utódját tolja a Fidesz Győrött
Pénteken délután 4 órakor hivatalosan is lemondott polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, akit szexbotránya és súlyos korrupciós vádak ellenére októberben kis többségge...
2019-11-12 16:35:02, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
"Érezhetően a választások óta sokkal kevesebbet takarítanak, eltűntek a parkokból a kerületőrök és kevesebb ta...
Bővebben >>