Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is
2019-10-13 08:40:33
Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is

Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is

Sokan úgy gondolják, még a nem a Fidesszel rokonszervezők közül is, hogy, ha egy adott településnek nem kormánypárti vezetőt választanak vasárnap, vagy a képviselő-testületben többségbe kerül az ellenzék, akkor a központi forrásokból kevesebbet vagy semmit sem kapnak. Ez az elgondolás sajnos jelentősen befolyásolja a választásokat. Pedig nem egészen van így, mert például Dr. Popovics Judit, az ellenzék közös polgármester-jelöltje szerint Tata a fideszes közpénzpazarlás egyik „mintavárosa”.

 

„Folyamatosan túlárazott szerződésekkel rövidítik meg a várost, a haveri cégeknek osztogatják a közbeszerzéseket, az uniós forrásokat pedig a helyiek megkérdezése nélkül felesleges beruházásokra, például malommúzeum építésére költik. Az ide érkező uniós pénzek ellenére Tatának sikerült egy milliárd forintos vesztességet összehoznia" - jellemezte a kialakult helyzetet Popovics Judit.

 

 

Donáth Anna, a Momentum alelnöke szerint ezek a példák megmutatják, hogy nem szabad bedőlni Orbán Viktor fenyegetésének, hogy kevesebb pénz érkezik majd az ellenzéki településekre. A példának hozott Tata már akkor is jobban fog járni, ha a beruházásokból több százmillió forint nem a polgármester környezetébe vándorol.

 

„Vasárnap Tata kifosztásának is véget kell vetni, a jogász-közgazdász végzettségű Popovics Judit pedig véget is fog vetni ennek, és új fejezetet nyit a város életében. Személyesen is büszke vagyok rá: lett volna más választása, építhette volna tovább a karrierjét, mégis nyakába veszi a felelősséget, mert nem bírja elviselni, ahogy tönkreteszik a városát.

 

Jó látni azt is, hogy Judit nem bujkál a választók elől, hanem minél többükkel meg akar ismerkedni személyesen is. Tatának pont ilyen polgármesterre van szüksége: aki elérhető, aki odafigyel az emberek problémáira, aki partnerként kezeli a tataiakat” – írja közösségi oldalán Donáth Anna.

 

Kertész Z István/kép: Donáth Anna fb. oldala

 

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>