Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Hit, remény, Balog
2016-05-02 16:40:06
Hit, remény, Balog

Hit, remény, Balog

A templomtorony építésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma 43,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, további ötmilliót a templom harangjának elkészítésére, végül a teljes összeg 73 millió forintot tett ki.

 

Balog a beszédében azt hangsúlyozta, hogy akik tornyot építenek, és akik megszólaltatják a harangot, azt üzenik, hogy van mondanivalójuk, nemcsak annak a közösségnek, amelyhez tartoznak, hanem mindenki számára.

 

A gondolat szép, nemes és előre mutató. Csak halkan jegyzem meg, hogy akik kórházakban, rozzant ágyon feküdve, sokadmagukkal, az alapvető tisztálkodási eszközöket is nélkülözve, fáradt, kialvatlan ápolónők gondoskodására várva, vagy épp hosszú-hosszú hónapokig sorban állva egy műtét vagy egy CT-vizsgálat reményében, a fájdalomtól meggyötörve ordítanak, vagyis hallatják hangjukat, azt üzenik, hogy van mondanivalójuk, nemcsak annak a közösségnek, amelyhez tartoznak, hanem mindenki számára.

 

Miként az a nővér is, aki százezer forint körüli összegből próbálja eltartani önmagát és gyermekét, s agyongyötörve, túlhajszolva imbolyog hazafelé, úgyszintén hallatja a hangját, bízván abban, hogy van mondanivalója, nemcsak annak a közösségnek, amelyhez tartozik, hanem mindenki számára. S az agyonalázott, totálisan kihasznált és semmibe vett pedagógus is, aki a maga pénzén vett WC-papírral és krétával érkezik reggelente az iskolába, mert ezt ő, ugye, megteheti a fizetéséből, szintén hallatja a hangját, mert lenne mondanivalója, nemcsak annak a közösségnek, amelyhez tartozik, hanem mindenki számára.

 

Csakhogy ezek a hangok nem jutnak el a miniszter érzékeny füléig, talán a fenséges harangzúgás nyomja el a kétségbeesett, ám minden szakralitást nélkülöző üvöltéseket. Azóta Balog Zoltán már át is íratta János evangéliumának azt a részét (János 3,16-17), ahol arról olvashatunk, hogy Isten a világ, az ember iránt táplált szeretetéből küldte el a világba egyszülött Fiát.

 

Balog erre csak fölényesen legyint, hiszen az ő evangéliumában Isten a harangzúgás iránti szeretetéből fakadóan adta oda a világnak egyszülött Fiát.

 

(kép: eszak.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>