Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Hivatalosan is zászlót bontott Szanyi új pártja
2020-03-07 19:06:04
Hivatalosan is zászlót bontott Szanyi új pártja

Hivatalosan is zászlót bontott Szanyi új pártja

Szándékuk szerint az Orbán-kormány elmúlt tíz éves regnálása alatt létrejött szociális válság felszámolása a párt legfontosabb missziója. Az Igen Szolidaritás a baloldali értékrendű, de eddigi pártválasztásukban immár bizonytalan emberek számára alakult meg. A sajtótájékoztatón Huszti elmondta, hogy a tervezett előválasztás lehetőséget teremt a jelöltek és a pártok programjainak bemutatására, s a legalkalmasabbak megtalálására.

 

Az Igen Szolidaritás a jelenlegi ellenzéki pártok partnereként jött létre a szociális fordulat víziójával. Ezért minden társadalmi alakulattal kész a párbeszédre és az együttműködésre, amelyek a szociális válság leküzdését elsődleges fontosságúnak tekintik.

 

Kalmár Szilárd baloldali aktivista szerint a kialakult szociális válság egy klíma- és egy morális vészhelyzettel is párosul, ezért az Igen Szolidaritás missziója ezeknek a felszámolása, és a szociális fordulat megteremtése Magyarországon.

 

Székely Sándor, független országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az EU-ban Magyarországon a harmadik legmagasabb az ún. adóék, vagyis a megtermelt jövedelem állam által elvont és újra elosztott hányada, tehát a szociális válság felszámolásának elindításához az összeg adott, csak azt jelenleg főként a tőketulajdonosok és a korrupció viszi el.

 

Szanyi Tibor szerint a klímaválság legfőbb oka a szabályok nélkül, és globálisan taroló neoliberális kapitalizmus, amelynek járomba hajtása igenis lehetséges feladat. A természet és az ember féktelen kizsákmányolása ugyancsak megállítható.

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>