Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Jusztin napja van.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyílászárót?
2023-09-21 13:36:38
Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyílászárót?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyílászárót?

Többféle nyílászáró-kialakítás közül lehet válogatni

 

Ha ablakról és ajtóról van szó, akkor a vásárlást egyáltalán nem szabad elkapkodni. Szerencsére ma már minőségi termékek közül lehet válogatni, mint amilyeneket a PET-RO Nyílászáró áruház műanyag nyílászárói között is lehet találni.

 

De mégis melyek azok az alapvető tulajdonságok, amire figyelni kell a vásárlásnál? Az egyik ilyen a nyílászáró stílusa, de a mérete, funkciója, nyílásiránya, elhelyezkedése is fontos. A fontosabb tulajdonságok közé tartozik a hő- és hangszigetelő képesség is, valamint az, hogy a gyártó milyen garanciát vállal a termékre.

 

Az anyaggal kapcsolatban merül fel a legtöbb kérdés. Műanyag, alumínium vagy fa kialakítás közül is lehet válogatni.

 

  • -A fa egyik legnagyobb előnye, hogy természetes hatást nyújt, szép és jól illeszkedik az egész ingatlan arculatához. A hátránya viszont az, hogy kifejezetten nagy odafigyelést igényel, megfelelően kezelni kell, rendszeresen, hogy hosszú ideig megőrizze a minőségét.

 

  • -Az alumínium már kevésbé számít népszerű megoldásnak, pedig stabilitás, élettartam tekintetében talán ez rendelkezik a legjobb tulajdonságokkal. A hangszigetelése is kiemelkedő, de a megjelenése elég rideg, bár megfelelő elemekkel meg lehet oldani, hogy modern és stílusos legyen egyszerre.

 

  • -A műanyag nyílászárók számítanak ma a legnépszerűbbnek, amelyekkel kapcsolatban rengeteg tévhittel lehet találkozni. Nem 100%-ban műanyagból készülnek, mivel a merevítés és a keret rozsdamentes acélból készül. Az erős napsugárzás hatására nem fognak elszíneződni. A hőszigetelő képességük kiemelkedő, talán egyedül az esztétikai szempontokat szokták megemlíteni hátrányként velük szemben.

 

Találjuk meg a megfelelő méretet!

 

Akkor sem kell aggódni, ha az adott cég kínálatában nem találunk nyílászárót a nekünk megfelelő méretben. Érdemes felvenni a kapcsolatot és egyeztetni ebben a kérdésben, mivel az igényeinkhez illeszkedő ablakot és ajtót is le tudnak gyártani. A legfontosabb, ha nyílászáróról van szó, hogy milliméterre pontosan illeszkedjen, mivel csak így tudja ellátni a funkcióját.

 

Egy minőségi nyílászáróval spórolhatunk

 

A legfontosabb szempont egy ablak, ajtó esetében az, hogy milyen hőszigetelő képességgel rendelkezik. Ez befolyásolni fogja a komfortérzetet, a fűtésszámlát, és még a klímavédelem miatt is kulcsfontosságú, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi energiára van szükség otthonunk felmelegítésére vagy éppen lehűtésére.

 

A hőszigetelési képességet befolyásolja a nyílászáró anyaga, az építési módszer, de még a tömítések és profilok minősége is. Érdemes profi szakembert keresni, ha új ablakról, ajtóról van szó.

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Színes Bővebben
Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben nem lehetséges fém evőeszközök használata, ilyenkor mindenképpen a műanyag változat mellett kell dönteni. Azonban ma már nem kell azo...
2024-06-13 15:58:04, Hírek, Színes Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:16, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A valódi fából készült bútorokat nem véletlenül szeretik oly sokan. Valahogy úgy érezheti az ember lánya és fi...
Bővebben >>