Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Homofób gyilkos: tényleges életfogytiglan lett az ítélet
2014-02-10 14:34:05
Homofób gyilkos: tényleges életfogytiglan lett az ítélet

Homofób gyilkos: tényleges életfogytiglan lett az ítélet

A Debreceni Ítélőtábla hétfőn helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét az egerlövői homofób gyilkos, Sz. Norbert ügyében.

 

Sz. Norbert még tavaly októberben kapott életfogytiglant elsőfokon azzal a feltétellel, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhat. A homofób gyilkos nem is ismerte áldozatát, egy idősödő patikust. Sz. Norbert találomra választotta ki a TV2 Teletext 811. oldaláról, agol a melegek társkereső hirdetései találhatóak. A homofób gyilkos  2012. augusztus 25-én, amikor a gyilkosság történt, egyszerűen azzal az elhatározással kelt fel, hogy aznap megöl egy „buzit” - ahogyan ő nevezte áldozatát. Végül több mint húsz késszúrással ölte meg a gyógyszerészt annak debreceni lakásában. A rendőröknek azt mondta: abszolút nem sajnálta őt.



A gyilkost 48 órán belül megtalálták a rendőrök, addigra már újabb áldozatokat keresett.  Az elsőfokú ítélet kihirdetése után az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a kirendelt védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla hétfői közleménye szerint az ítélőtábla arra jutott, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokat maradéktalanul betartotta, és helyesen állapította meg a tényállást. A feltételes szabadlábra bocsátás tartamának a (a 30 évnek) súlyosbítását nem tartották indokoltnak, viszont enyhítésre sem láttak lehetőséget.


forrás: Debreceni Hírhatár

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>