Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Horogkeresztek és árpádsávok egy budapesti iskola falán
2019-01-30 12:01:39
Horogkeresztek és árpádsávok egy budapesti iskola falán

Horogkeresztek és árpádsávok egy budapesti iskola falán

Kassai Dániel 3 évvel ezelőtt látta meg a Kapocs utcai Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola egyik épületén és betonkerítésén a náci jelképeket. Az iskola betonkerítésén már akkor ott virított a horogkereszt, a nyilaskereszt és a vaskereszt.

 

 

Akkor azt gondolta, hogy az intézmény bizonyára megteszi a szükséges lépéseket, intézkedni fog és az épületéről a különböző irka-firkákat, a kerítéséről pedig ezen, legtöbb emberben félelmet, iszonyatot, felháborodást keltő önkényuralmi jelképeket eltünteti, lefesti.

 

Azóta semmi sem változott, az iskola betonkerítésén változatlanul ott virított a náci párt hivatalos jelképe a horogkereszt, a Szálasi-féle magyar Nyilaskeresztes Párt zászlajára festett nyilaskereszt és a Hitler által a II. világháború első napján újjáélesztett vaskereszt is.

 

 

Egészen a tegnapi napig, mikor is Kassai kedden délután Kunhalmi Ágnessel (MSZP), Ferencz Istvánnal (DK) és Komáromi Zoltánnal (Momentum) közösen lefestették a falat.

 

„A nyilas kormány hozzájárulásával és támogatásával zsidók és romák tízezreit vitték el kényszermunkára, illetve haláltáborokba. Csak Pestszentlőrincről 1300-1500 embert hurcoltak el 1944-ben náci haláltáborokba. Ezért ma közös lefestést tartottunk sajtótájékoztató keretében. Az eseményen jelen volt Kunhalmi Ágnes, a térség szocialista országgyűlési képviselője, Komáromi Zoltán a Momentum helyi és budapesti vezetője és Ferencz István a Demokratikus Koalíció helyi vezetője” – nyilatkozta hírportálunknak Kassai Dániel

 

Kertész Z István

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>