Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Horváth Tibor: Követeljük a vízszolgáltatás visszakapcsolását!
2013-05-28 22:44:06
Horváth Tibor: Követeljük a vízszolgáltatás visszakapcsolását!

Horváth Tibor: Követeljük a vízszolgáltatás visszakapcsolását!

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a Jobbik elzárta a vizet a fizetni nem tudó romák elől Lyukón. Az ügyben megkerestük Horváth Tibort is, a Rom-Rom Összefogás 2014 társelnökét, aki az alábbiak szerint kommentálta az esetet.  


Felháborító, hogy a 21. században ezt meg lehet tenni, családoktól, gyermekektől, önhatalmúan elzárják az ivóvizet, ráadásul nagyon jól tudják, az ivóvíz vételére nincs más lehetősége az ott élő romáknak.

 

Úgy gondoljuk, ebben a tettben, Miskolc város önkormányzatának a hallgatólagos beleegyezése is tény. Kérem, hol vannak a más politikai nézetet valló önkormányzati képviselők? Senki nem határolódott el ettől a cselekedettől? A megoldásban sem segédkeztek. A romák számára az egészséges ivóvizet palackos formában sem biztosították, arról nem beszélve, hogy mennyi gyermeket tesznek ki a veszélynek.

 

A képviselő a veszélyeztetés fogalmával hadakozott. Ezt a fogalmat, 1997. évi XXXI. tv.,  azaz a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásáról szóló törvény határozza meg.

 

Veszélyeztetettség: olyan, a gyermek, vagy más személy által tanúsított magatartás, mulasztás, vagy körülmény következtében kialakult állapot, amely a gyermek testi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését gátolja, vagy akadályozza.

 

Jakab úr talán átolvasva a törvényt rájöhet, hogy ebben az esetben ő az a személy, aki ezt az állapotot létrehozta. A képviselő figyelmébe ajánlom továbbá ennek a törvénynek a 6 §. 1-es és 2-es bekezdését is!


Rávilágítva, remélem Jakab úr rájön, hogy semmibe vette embertársait és azok családjait, sőt közegészségügyi problémák ezreit indíthatja el.

 

A probléma másik oldala, ez az úr, olyan cselekedetet vitt végbe, mely a Jobbikra, mint pártra nézve is szégyen és elfogadhatatlan. Bízom benne, a parlament méltó büntetést mér erre a politikusra és a saját pártja is, akik elhatárolódnak képviselőtársuktól, mert ez megengedhetetlen és önkényes lépés volt!

 

Politikai életünk szégyene, aki nem méltó a politizálásra.

 

Összegezve, követeljük a vízszolgáltatás visszakapcsolását és Jakab úr méltó büntetését embertársainak veszélyeztetése miatt!! Tiltakozásunknak  adunk  hangot, mivel jelen esetben egy újabb törvénytelen atrocitásnak vagyunk a tanúi. Önkényesen családokat von meg a természet adta víztől, kitéve az embereket minden káros következménynek, rasszista tettével kirekeszti a gyerekeket a szociális hálóból, karanténba helyezve őket, amely cselekedet teljes mértékben ellentétes az esélyegyenlőségi törvénnyel! 

 

Amennyiben nem kapcsolják vissza a vizet, úgy az Európai Unióhoz fordulunk, mert ma Magyarországon jogorvoslatra nem számíthatunk!

 

Frissítés (2013.05.29.). Horváth Tibor arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a szegény családok köztartozásának rendezése érdekében adománygyűjtésbe kezdtek.

 


 

 

Utoljára frissítve: 2013-05-29 13:37:33

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>