Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Hosszú Katinka kitiltotta a társait a Duna Arénából...?
2019-02-08 12:20:23
Hosszú Katinka kitiltotta a társait a Duna Arénából...?

Hosszú Katinka kitiltotta a társait a Duna Arénából...?

A hírre, illetve az erről szóló cikkre az alábbi figyelemreméltó hozzászólás érkezett Gergely nevű olvasótól az Erzsi for President című fb-oldalra „Hosszú Katinkának Orbán Viktor odaadta a Duna Arénát hitbizományba - jóhogy azt csinál vele, amit akar” címmel:

 

„A Duna Aréna a nagy kormányprojektek egyik negatív szimbóluma: a 2017-es vizes vébére épült uszodát Garancsi István, Orbán Viktor magánrepülős barátja építette, az épület egészen máshogy nézett ki végül, mint a terveken, jócskán elszálltak a költségei is (ahogy ez újabban minden a magyar kormány által finanszírozott projekt esetében lenni szokott), és a vébé után - az ígéretek ellenére - nem nyitották meg a közönség előtt, csak jóval később, és korlátozottan. Mondjuk legalább olcsó a belépő (index.hu).

 

A 24.hu 2017 márciusa óta próbálja megtudni, hogy Hosszúék úszóklubja, az Iron Aquatics milyen feltételekkel használhatta a Duna Arénát edzéseihez. A 24.hu minisztériumokat és a klubot is megkérdezte, de nem kapott választ. Sokáig az sem volt világos, hogy ki az üzemeltető. Végül a Nemzeti Sportközpontok válaszából derült ki, hogy a Bp2017 Kft.-t kell keresni. A cég azonban nem adta ki kért adatokat, pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is azt állapította meg, hogy a kft. megsértette az infotörvényt.

 

 

A 24.hu bíróságra vitte az ügyet, már az első fokú ítélet is arról szólt július végén, hogy a Bp2017 Kft.-nek ki kell adnia az adatokat, de fellebbeztek a döntés ellen. Most megszületett a másodfokú, jogerős ítélet is, ami megerősítette a korábbi ítéletet.

 

Pár hete Hosszú Katinka nyílt napján az Indexnek is nyilatkozott, akkor elmondta, fizettek a Duna Aréna használatáért, de az összeget nem akarta közölni a Bp2017 Kft. jóváhagyása nélkül – írta meg az Index.

 

Hosszú Katinka az ország egyik legeredményesebb sportolója, de még mindig nem nyert annyi aranyat, mint Keleti Ágnes, aki 1944-ben hamis papírokkal bujkált, hogy túlélje a nyilas rémuralmat.

Tudom, sántít ez a párhuzam, mert ma már örömsportolásból nem lesz senki olimpiai bajnok, nem is értem, mi szüksége van az embereknek arra, hogy századmásodpercekért küzdjenek, és ezekre tegyék fel az életüket.

 

Mielőtt azonban Hosszú Katinkát nemzeti hőssé avatjuk, ne feledjük el, hogy az is közrejátszott abban, hogy hazajött Amerikából a volt férjével, hogy Magyarországon erősen államilag szponzorált az élsport, míg Amerikában nem az.

 

Tehát - hú de fognak engem ezért utálni - jó sok közpénzt le lehet Hosszú Katinkának szakítani azért, hogy ennek a kis országnak párszor eljátsszák a himnuszát még az olimpián, amit egyébként mi fogunk nézni meg az ezüst- és a bronzérmes versenyző honfitársai, más nem. És amíg mi verjük a nyálunkat, hogy Magyarország hány olimpiai aranyat szerzett eddig, a belgák ezt pont leszarják, mégis 5 évvel élnek tovább, mint mi (pedig mint azt tudjuk a fideszes politikusoktól, meg a NER-véleményvezéreitől, Brüsszel a sok migráncsával maga a pokol).

 

Ha csak a tizedét fordítaná az Orbán-kormány a tömegsportra, mint amennyit a focira és az élsportra költ, ha nem stadionokat építenénk, hanem kórházakat újítanánk fel, pár év múlva talán Magyarországon is csökkenne a rákos megbetegedések száma.

 

Az USÁ-ban 1991 és 2014 között negyedével csökkent összességében a rák miatti halálozási ráta.

 

Magyarország: 1991-ben 31 407 ember halt meg rákban, 2014-ben 32 748. Negyedével való csökkenés helyett 4 százalékos az emelkedés (valasz.hu), és ebben nincs benne az, hogy 1991-ben 10,37 millió ember élt az országban, 2014-ben 9,866 millió (KSH)

 

(Egyébként értem, Orbánnak miért ilyen fontos az élsport, de szerintem ez is aljasság az országgal, de mindegy).

 

Lehet kommentálni, de ne felejtsétek el a köszönést...!”

Utoljára frissítve: 2019-02-08 12:27:49

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>