Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hosszú Katinka Ledeckyvel verseng
2014-11-22 19:12:20
Hosszú Katinka Ledeckyvel verseng

Hosszú Katinka Ledeckyvel verseng

 

Könyvet írt pályafutásáról Hosszú Katinka, amit a mai naptól lehet kapni. A kötet dedikálással egybekötött bemutató sorozatának első állomása szombaton volt Budapesten, s az eseményen az úszónő amerikai edzője, egyben férje, Shane Tusup, valamint családja körében jelent meg.  A könyv iránt nagy érdeklődés mutatkozott, az első vásárlók már a meghirdetett időpont előtt két órával beálltak a sorba, hogy dedikáltathassák példányukat a világ- és Európa-bajnok versenyzővel.

 

A hazai szövetséget irányító Gyárfás Tamás többes minőségében lesz jelen a sportdiplomáciai és sportági csúcsösszejövetelen, mivel egyfelől ő az egyik társelnöke a hét év múlva esedékes budapesti-balatoni világbajnokságnak, másfelől a FINA kommunikációt irányító alelnöke is egy személyben. Ilyen formán nemcsak prezentál, hanem szavaz is, majd a konvenció végén hozzák nyilvánosságra, hogy ki volt 2014 legjobbja a különböző vizes sportágakban. A magyar sportdiplomata hozzátette, hogy a film világából ismert Oscar-díj átadásához hasonlatosan látványos külsőségek közepette zajlik majd az eredményhirdetés, a kategóriagyőzteseket színpadra szólítják, a honfitárs jelöltek várható helyezéséről azonban nem árult el közelebbit a FINA lapjának, az Aquatics World Magazine-nak a főszerkesztője.

 

"Több magyar kiválóság is jelöltként érintett a voksolásban, amelynek végeredményét december elsején hirdetjük ki - mondta el az MTI érdeklődésére Gyárfás Tamás csütörtökön. - Azon a napon derül ki, hogy a világ legjobb vízilabdázója lesz-e megint Varga Dénes, a tavalyi győztes, aki a bátyjával, Dániellel együtt ott van a 204 tagországot tömörítő FINA hat jelöltje között, illetve hogy nyer-e Hosszú Katinka az úszónők különversenyében."

 

 

 

 

"Titoktartás kötelez, annyit azonban talán elmondhatok, hogy férfi vízilabdázóink esetében nem tekinthető kedvező előjelnek, hogy a nyári, budapesti Európa-bajnokságot nem a magyar válogatott nyerte" - jelentette ki. Hozzáfűzte, a női úszók esetében annyit bocsáthat előre, hogy a végső győzelemre igazából ketten esélyesek a hat jelölt közül: Hosszú Katinka és a múlt évi első amerikai Katie Ledecky.

 

"Ledecky nagymedencében az idén megjavította a 400 gyors, a 800 gyors és az 1500 gyors világrekordját egyaránt, viszont Katinka is remek szezont produkált már a mostani rövidpályás vb előtt is, hiszen a nyáron hat érmet szerzett a berlini Európa-bajnokságon, benne három aranyat, amellett az Eb-t követő és az ő végső sikerét hozó rövidpályás világkupa-sorozat állomásain öt világcsúcsot állított fel" - nyilatkozta Gyárfás Tamás.

 

-mezei-

 

Kép: facebook.com/katinkahosszu

Utoljára frissítve: 2014-11-22 19:10:56

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>