Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hosszú Katinkával ingyenbotrány, egy magáncégnek 55 millió
2016-02-17 19:10:37
Hosszú Katinkával ingyenbotrány, egy magáncégnek 55 millió

Hosszú Katinkával ingyenbotrány, egy magáncégnek 55 millió

Kérdés, hogy a kecskeméti önkormányzat miért adta ki a 30 másodperces kisfilm elkészítését egy budapesti magáncégnek továbbá, hogy mi a kapcsolódási pont Kecskemét önkormányzata és a budapesti vizes VB között. Mármint közvetlenül.

 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere az Indexnek azt mondta, a város és az úszószövetség szoros kapcsolata 2011-ben kezdődött, amikor új uszoda épült Kecskeméten. A polgármester azt is elmondta, a filmet készítő kecskeméti televízió a város tulajdonában van. Számukra új, szakmai perspektíva nyílt meg, másrészt olyan referenciát készíthettek el, amellyel gyarapodhatnak az önkormányzat bevételei.

 

Most viszont kiderült, hogy nem is ők csinálták a filmet, hanem kiadták az Argus Film and Art Kft.-nek.

 

 

Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) korrupcióellenes szóvivője az esetet a következőképpen összegezte: „A kecskeméti városi televízió megbízott egy magáncéget, ez a magáncég pedig leszámlázta a kecskeméti városi televíziónak az 55 millió forint plusz áfa-t.” Hadházy Ákos mindezt számlákkal is bizonyította.

 

„Az LMP az olimpia kapcsán is elmondta, hogy Magyarország, a jelenlegi magyar vezetés nem alkalmas egy ilyennek a megrendezésére, mert ezeket a nyilván nagyszerű sporteseményeket arra fogja felhasználni, hogy minél több pénzt tudjon elherdálni. Úgy gondoljuk, hogy ha valaki fölöslegesen csinál egy beruházást, és az a beruházás ráadásul nagyon drágán valósul meg, akkor ott korrupcióról van szó” – mondta az ügyről Hadházy Ákos a HírTV-nek.

 

Mindennek lefedésére és (ön)igazolására várta volna el feltehetően Gyárfás Tamás, hogy a világbajnok úszónő ingyen és dalolva adja a személyiségét. S akkor legitim a dolog.

 

Pedig ez „csak” egy 55 milliós tétel. Ennek tükrében nem kell sok fantázia ahhoz, hogy elképzeljük milyen erők, érdekek és lenyúlások mozdulhatnak meg majd a vizes VB 50 milliárdos költségvetése körül.

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>