Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Magdolna napja van.
Hőszivattyú – a hűtőszekrény fordítva
2024-06-08 11:48:26
Hőszivattyú – a hűtőszekrény fordítva

Hőszivattyú – a hűtőszekrény fordítva

A természetben ingyenesen megtalálható energiát hasznosíthatod ezzel a remek készülékkel, amely az egyik leggazdaságosabb, leghatékonyabb és legkörnyezettudatosabb fűtési és melegvíz-készítési módszer.

 

Környezetbarát megoldás

 

Ha jelentős megtakarítást szeretnél elérni a fűtésnél, akkor a megoldást a Wagner Solar Hungária hőszivattyúi jelenthetik a számodra. A földben, talajvízben és a levegőben rejtőző természetes energiát tudod ezekkel hasznosítani, mert ezek a készülékek ezt a hőt/energiát elvonják, majd aztán a ház belsejében leadják fűtésre alkalmas hőmérsékleten. Akkor is igen optimális a működésük, ha alacsony a külső hőmérséklet. A megkívánt energiamennyiség akár 75%-át is képesek lehetnek fedezni a környezetből. Csupán a maradék 25%-ot kell majd ilyen esetben elektromos árammal pótolni.

 

Annak alapján, hogy a rendszer milyen környezeti közegből vonja el a hőt, és milyennek adja át, megkülönböztethetjük a talaj-víz, a víz-víz és a levegő-víz hőszivattyúkat. A víz mint átadási közeg a legjobb választás, s ennek a szállítása is a legegyszerűbb, ráadásul magába a fűtési rendszerbe is átvezethető.

 

A működése

 

A hőszivattyú lényegében tehát pont a fordítottja annak, mint amit a hűtőgép működéséről megtanulhattunk. Az ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a hűtőgép a meleg levegőt viszi ki a készüléken kívülre a belsejéből, ezzel pedig pont ellentétesen működik a hőszivattyú. Az ugyanis a külső környezetből vonja ki a hőt és szállítja az adott épület belső tereibe.

 

Ez a hő jöhet akár a talajból, a talajvízből vagy a légkörből is. A lényeg az, hogy ezt a hőmennyiséget a rendszer hűtőközege elnyeli, majd a sűrítési fázist követően (kompresszió) azt kibocsátja. Ebben a kompressziós fázisban ugyanis a gázmolekulák egymáshoz szorulnak, a nyomás megnő, s ezzel párhuzamosan a hőmérséklet is jelentősen megemelkedik. Innen aztán a kondenzátor a következő állomás, ahol a gáz át képes adni a hőt a fűtőrendszernek, kicsapódik és meleg víz formájában távozik. Akár 35-40 fokos is lehet ez a fűtővíz.

 

Fűtéshez és hűtéshez is

 

Ha egy hőszivattyús rendszer kiépítésén gondolkozol, akkor egy olyan hosszú távú megoldást fontolgatsz, amelyet nem csupán fűtésre, de emellett még hűtésre is nagyon jól használhatsz. Fűtéshez a padlófűtés, mennyezet fűtés, fancoil jöhetnek szóba, míg hűtéshez a mennyezet hűtés és a fancoil ideális.

 

A Wagner Solar Hungária professzionális csapata nagyon sokat segíthet abban, hogy egy kis előrelátással a hőszivattyús rendszer, amely verhetetlen környezetvédelmi és megtakarítási szempontból, kiépítésének megtérülési ideje minimalizálható legyen, s ezzel párhuzamosan pedig még a technológiában rejlő lehetőségeket is a lehető legjobban ki lehessen használni.

További híreink
A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
Pálffy István tartalékos katona szeretett volna lenni, de a kora miatt végül nem vágott bele a Magyar Honvédség felvételi folyamatába, a polgárőrséget viszont már a pandé...
2024-07-21 08:58:27, Hírek, Színes Bővebben
Már szüretelik a Jázmint Pécsen
Sok évre visszatekintve ebben az esztendőben kezdődött meg legkorábban a szüret a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében.
2024-07-20 02:22:43, Hírek, Színes Bővebben
Baranya önellátó dinnyéből
Baranyában annyi dinnye terem, ami elegendő mennyiség a vármegye lakóinak a szezon végéig.
2024-07-19 22:11:03, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A home spa a testnek és a léleknek egyaránt új lendületet adhat, ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkb...
Bővebben >>