Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Hullanak az újságírók Mexikóban
2018-07-28 10:05:31
Hullanak az újságírók Mexikóban

Hullanak az újságírók Mexikóban

A szövetségi állam ügyészségének közlése szerint a 42 éves Rubén Patot, a Playa News nevű hírportál alapítóját egy tengerparti bár közelében találták holtan, fegyveresek végeztek vele.

 

Pat főként biztonsági témájú kérdésekkel foglalkozott, a szervezett bűnözés és a hatóságok együttműködéséről is cikkezett. Egyik kollégája közölte: az utóbbi fél évben fenyegetéseket kapott tevékenysége miatt.

 

A Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű New York-i szervezet és az ENSZ mexikói emberi jogi főbiztossága szerint Patot júniusban rendőrök őrizetbe vették, bántalmazták és megkínozták, hogy rábírják, hagyjon fel a helyi rendőrfőnökről szóló cikkek írásával és kiadásával. Az újságírónak - saját elmondása szerint - azt mondták: tudja, mi fog történni, ha nem így tesz.

 

A fenyegetéseket követően Patnak egyfajta pánikgombot adtak a hatóságok, hogy szükség esetén azonnal riasztani tudja az illetékes szerveket.

 

A szövetségi államban kevesebb mint egy hónapja ugyancsak holtan találták a Playa News egyik másik újságíróját, a 35 éves José Guadalupe Chant. Őt is agyonlőtték.

 

Különböző nem-kormányzati szervezetek adatai szerint Mexikóban az idén legalább hét újságíró halt erőszakos halált, tavaly 11-en, 2000 óta pedig több mint százan.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Színes Bővebben
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Színes Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>