Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
HVG állásbörze – Több mint 100 kiállítóval és céggel jelentkezik a 15. jubileumi börze
2014-09-23 14:29:39
HVG állásbörze – Több mint 100 kiállítóval és céggel jelentkezik a 15. jubileumi börze

HVG állásbörze – Több mint 100 kiállítóval és céggel jelentkezik a 15. jubileumi börze

 

A HVG Állásbörze célja, hogy a munkaerő-piaci szereplőket és azok elvárásait közelebb hozza egymáshoz, ezért egyre nagyobb teret ad a nyelvtudást támogató, erősítő intézményeknek, szervezeteknek is. A Mobility Fair elnevezésű helyszín erre egy jó példa, ahol nem csak diákoknak, hanem már végezett szakembereknek szóló külföldi ösztöndíj-, tanulmányi és munkalehetőségek iránt is érdeklődhetnek a látogatók. Emellett az idei karriervásár egy különleges Európai Uniós kezdeményezésnek is helyt ad.

 

 

A rendezvény vendége a ‘Mozgásban az ifjúság’ program, ahol szintén külföldi tapasztalatszerzést támogató lehetőségek kerülnek bemutatásra. Itt változatos programokkal és korábbi résztvevők élménybeszámolóival várják a nemzetközi perspektívákat kereső fiatalokat.

Hogyan lehet megalapozott bérigényt mondani, ha nem tudjuk, mihez viszonyítsuk magunkat? Az információszerzés segíthet ebben. Erre kínál megfelelő fórumot a HVG Állásbörze is, mely rendszeresen foglalkozik a bértárgyalás témájával.

 

 

A folyamatosan nagy érdeklődésre számot tartó kérdéskörnek idén szeptember 24-én és 25-én, a rendezvény mindkét napján 1-1 teljes előadást szentelnek a szervezők. „10 nélkülözhetetlen tipp a sikeres bértárgyaláshoz” és „Keresni jól is lehet! Bértárgyalás a gyakorlatban” címmel elismert szakemberek (Polgár Zita és Repka Ágnes) beszélnek arról, hogyan számolhatjuk ki, mennyit ér a munkánk, hogyan érdemes béremelésről tárgyalni, mi a bértárgyalás célja, vagy hogy egyáltalán hol nézzünk utána, mennyi a reális fizetési elvárás, illetve a fizetési igényünk kialakításánál milyen kiadásainkat, igényeinket érdemes számba vennünk.

 

 

"Az aktív álláskeresők legfőbb törekvése a megfelelő állás megszerzése, ebben a helyzetben olykor talán túl óvatosak, különösen, ha a megélhetésük forog kockán. Éppen ezért a fizetési igények megfogalmazásánál is hajlamosak engedni saját igényükből, és alulértékelik a munkájukat, ha úgy érzik, hogy konfliktus esetén veszélybe kerülhet a jövőbeni állásuk” – mondta el Toldi Gábor, a HVG HR Center igazgatója.

 

További információ ITT és ITT.  

 

Mezei

Képek: hrclub.hu, facebook.hu

Utoljára frissítve: 2014-09-23 11:39:03

További híreink
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>