Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Ide a trafikpályázat anyagaival! A minisztérium még mindig terel
2014-07-15 13:42:59
Ide a trafikpályázat anyagaival! A minisztérium még mindig terel

Ide a trafikpályázat anyagaival! A minisztérium még mindig terel

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője személyesen ment el a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba a trafikpályázat anyagaiért. 


Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője kedden látogatott el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épületébe, hogy személyesen kérje ki a trafikmutyival kapcsolatos adatokat. Varju László egy pendrive-ot is vitt magával, nehogy a papír költségével megterhelje a minisztériumot, őket azonban a környezetbarát törekvés sem hatotta meg, megtagadták a dokumentáció kiadását, egyébként arra hivatkozva, hogy a fénymásolás miatt halasztásra kérik a bíróságot. 


Varju László elmondta: ők eredetileg is elektronikusan kérték a bírálati lapok kiadását, ezért is vitte magával a pendrive-ot, ám a minisztérium kizárólag fénymásolva kívánja átadni a lapokat. Varju László szerint ha az NFM ennyire ragaszkodik a fénymásoláshoz a ők szívesen segítenek a minisztériumnak, így DK-s aktivisták biztosítanák a papírt fénymásolót, ám ezt a felajánlást a minisztérium elutasította.


A képviselő kijelentette, lehetetlen helyzet, hogy a minisztérium egy jogerős bírósági ítélet ellenére is megtagadta a trafikpályázat anyagainak az átadását, így amennyiben a minisztérium tovább halogatja az adatok kiadását úgy újabb demonstrációkat szerveznek a minisztérium elé, ahová most, a sajtótájékoztató előtt a "Nyílik a nemzeti bicska" feliratot fújták fel. 


 

 

Mint arról korábban beszámoltunk,  Varju László hétőfi sajtótájékoztatóján kijelentette: pártja továbbra is követeli, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a bírósági döntésnek megfelelően hozza nyilvánosságra a trafikpályázat során elbírált értékelési lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket. Varju hangsúlyozta, ezekből a dokumentumokból derülne ki egyértelműen, hogy kiknek az érdekében születtek a pályázati döntések. 

 

 

A Demokratikus Koalíció korábban már sikerrel járt a minisztérium ellen indított perben, de információt a határidő lejárta után sem kaptak. Molnár Csaba akkor úgy fogalmazott, hogy Orbánék nem csak titkolnak a trafikmutyival kapcsolatban minden adatot, de bűncselekmény elkövetésére is hajlandóak annak érdekében, hogy a részletek ne kerülhessenek nyilvánosságra. Napnál világosabb tehát, hogy van az ügyben takargatni valójuk. 

Utoljára frissítve: 2014-07-15 13:43:32

További híreink
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>