Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Idegenrendészeti eljárás? Szakály sürgősen távozzon!
2014-01-17 16:57:24
Idegenrendészeti eljárás? Szakály sürgősen távozzon!

Idegenrendészeti eljárás? Szakály sürgősen távozzon!

Szakály csomagoljon és menjen friss megszerzett posztjáról!

 

Mint arról korábban beszámoltunk, Szakály Sándor, a kormány által „Veritas”, azaz igazság néven létrehozott történelmi kutatóközpont vezetője egy nyilatkozatában arra utalt, hogy a magyarországi zsidóság tragédiája az ország 1944-es náci megszállásának következménye volt.

 

- A Demokratikus Koalíció felhívja a kormány figyelmét, hogy a megszálló náci csapatok nem elkövették, csupán lehetővé tették a következő egy év szörnyűségeit; azokat a magyar szélsőjobboldallal együttműködő magyar kormány, magyar közigazgatás és magyar csendőrség követte el - jelentette ki Oláh Lajos és Szabó Zoltán, a Demokratikus Koalíció két politikusa közös,  pénteki közleményében.

 

Oláh Lajos és Szabó Zoltán arról is beszámolnak, hogy külön pikantériája az ügynek, hogy ez a nyilatkozat a budapesti gettó felszabadítása évfordulójának előestéjén látott napvilágot. - Szakály azonban ennyivel nem éri be. Hozzáteszi, hogy a zsidók 1941-es deportálása Kamenyec Podolskba csupán idegenrendészeti eljárás volt. Ezzel megengedhetetlenül meghamisította a történelmet, meggyalázta a holokauszt áldozatainak emlékét, továbbá alapos a gyanú, hogy egy emberiség elleni cselekmény tényét jelentéktelen színben tüntetve fel, elkövette a Btk. 269/C. § szerinti bűntettet - jelentette ki a DK két politikusa.

 

A közlemény leszögezi, a Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet arra, hogy a nemzeti összetartozás erősítése, amelynek reményében a kormány az intézetet létrehozta, nem a szégyenteljes történelmi tények letagadásától, hanem az azokkal való kíméletlen szembenézéstől várható. A párt ezért felszólítja a kormányt, hogy kövesse meg a hazai zsidóságot és azonnali hatállyal vonja vissza Szakály Sándor igazgatói kinevezését.

 

-naan-

 

Utoljára frissítve: 2014-01-17 16:56:07

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>