Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Idénymunkások, figyeljenek: a NAV most önökre utazik!
2014-06-30 10:37:05
Idénymunkások, figyeljenek: a NAV most önökre utazik!

Idénymunkások, figyeljenek: a NAV most önökre utazik!

A mezőgazdasági idénymunkások, illetve az átmeneti időre felvett vendéglátós és építőipari alkalmazottak munkavállalásának jogszerűségét is ellenőrzi az adóhivatal a nyári, őszi hónapokban. 


A nyári hónapok számítanak az idénymunka fő szezonjának, így a NAV most erre hajt rá erőteljesen: a hatósági adatok szerint több százezer ember teremti elő legalább részben megélhetésének anyagi alapjait a különféle időszakos tevékenységekből - számolt be a Magyar Nemzet.


Aszalós Andrea, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferense elmondta, idén, június elejéig majdnem 370 ezer ember szegődött el egy-egy napra vagy kicsivel hosszabb időre alkalmi munkásnak. Mivel a mezőgazdasági munkák és a turisztikai szezon lényegében csak most kezdődik, miként az építőiparnak kedvező időszak nagy része is előttünk áll, számottevően emelkedhet ez a szám.

 

Az előírások betartását az idén szigorúan ellenőrzi a NAV, az idényjellegű foglalkoztatás áttekintése a kiemelt szempontok között szerepel. E területen ugyanis – az utóbbi évek tapasztalata szerint – előfordulnak szabálytalanságok, a legtöbbször az, hogy a munkáltató késve jelenti be alkalmazottait. 

Utoljára frissítve: 2014-06-30 10:38:27

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehe...
Bővebben >>