Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Fülöp napja van.
Így jár, aki rajta van a NER-en: megkezdődött Vajna hulla(ki)rablása
2019-07-09 12:36:03
Így jár, aki rajta van a NER-en: megkezdődött Vajna hulla(ki)rablása

Így jár, aki rajta van a NER-en: megkezdődött Vajna hulla(ki)rablása

Intő jelek lehettek, hogy a mára gyakorlatilag hétköznapivá szürkült, Vajna életében első számú álceleb özvegy Vajna Tímea úgynevezett vállalkozásait egyre sűrűbb vegzatúra érte az elmúlt hónapokban az Orbán-kormány modernkori ávója, a NAV révén.

 

Az özvegy már nem posztolgat kihívó és tudatosan provokatív képeket cannes-i highlife-ról, magánrepülős cipővásárlásról, de még egy árva gyémántnyakörves csincsilláról sem. A közhiedelemmel ellentétben Vajna Tímea – véleményem szerint – közel sem annyira üresfejű „butakurva”, mint néhány kolléganője. Például Rogánné cece Cecíliával ellentétben Vajnáné belement egy olyan deal-be, amit felfogott és magáévá tett: dekoratív marketingeleme lett egy régimódi agresszivitással üzletember milliárdos férj kellékeként.

 

Feltehetően közös megegyezéssel és annak minden előnyével s Vajna haláláig csalt vélt hátrányával.

 

Azt a félreértelmezett közhelyet most hagyjuk, hogy halottról jót vagy semmit, két okból is. Egyrészt, mivel a szólás egy ősi félreértésen alapszik, mivel (ó)görögből fordították latinra s tévesen, ugyanis az eredeti mondás pontosan úgy szólt, hogy halottról JÓL vagy semmit. Ami, ugye, nem elhanyagolható (félre)értelemzés.

 

 

Másrészt mert Vajna, minden régivágásúan kíméletlen üzleti mentalitása mellett feltehetően tudta, hogy mit vállal, bizonyos határok között, de gátlástalanul. Minden bizonnyal tudatában volt, hogy minden filmszakmai profizmusa és később vitathatatlanul beigazolódott sikerei ellenére is a kormány, egészen pontosan Orbán cégéres játékszere lesz. Orbán, szókásához híven, jól terítette a kártyákat, amikor meg akarta nyerni Vajnát – s ez utóbbi minden bizonnyal fel is mérte, hogy milyen ringlispílre száll fel, még akkor is, ha úgy gondolta, hogy őt nem, de ő majd irányítja a pörgést.

 

Azzal persze nem számolt, hogy Orbán már rég nem a régi utcai harc szabályai szerint aljas: ő bizony a földre került emberbe is belerúg gondolkozás nélkül, amit a Vajna-féle etikus-gengszterek még nem tanultak meg alkalmazni. Csak mert gusztustalan dolog.

 

A filmügyi biztos mindezzel együtt, mivel nem volt buta ember s a maga módján tán még jót is akart maga körül abban a kevés mozgástérben, ami valóban önállóként megadatott neki s rég tisztában volt a betegségével, feltehetően a tragédiája utáni időkre is rendet szeretett volna hagyni s teremteni maga körül. Legalábbis ezt feltételezzük róla.

 

Ő viszont valószínűleg nem feltételezte Orbánról, hogy azokat a gátlástalanul aljas eszközöket etikai mérlegelés nélkül azonnal beveti a hátrahagyott szerettei ellen, melyekről Vajna életében nem akart tudomást venni.

 

A Vajna Tímea cége által tavaly felvásárolt Donut Library nevű fánkozólánc egyik üzletének működését felfüggesztette a NAV. A fánkozó kiragasztott papír szerint 12 napos bezárással büntette az adóhatóság a Karinthy Frigyes úti fánkozót, mert az üzlet adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértést követett el. Szinte ezzel egy időben Vajna Tímea cégei közül nemcsak a fánkos szegmensnek, de az ékszerkereskedelemmel foglalkozó Dorottya Diamond Palace-on is NAV-végrehajtás van.

 

A gyorsan pergő inkvizíciós lépéseket brutalizálta csak az a titokzatos hír, hogy az AV Invesments Kft., Andy Vajna fő vagyonkezelő cége a kötelező határidő után egy hónappal leadta a 2018-as évi pénzügyi beszámolóját, aminek a végén az szerepel: Vajna András György által 2018. évben felvett osztalékelőleg (…) Vajna András Györgyöt, valamint örökösét illeti meg - szúrta ki a G7.

 

Ez azt jelenti, hogy 1,3 milliárd forintot, tehát nemcsak a 2018-as több mint tízmillió dolláros nyereséget, hanem a korábban felhalmozott tőkét is kivették a társaságból. Arról nincs információ, hogy ki lehetet Vajna örököse.

 

Történt mindez 24-48 óra alatt.

 

Tanulság nincs. Arra viszont figyelmeztetnénk a NER gátlástalan (egyelőre) haszonélvezőit, hogy akár csak a bolsevik vörösterror s az ötvenes évek paranoid önfelkoncoló rendszerének idején, a rendszer kannibálmód felzabálja a saját húsát és vérét, gátlástalanul, érzelemmentesen, rezzenéstelen arccal. Ideje gyónni s bűnbánatot tartani, míg nem késő, míg a szabad mozgásuk ennek teret hagy. A sírból már körülményesebb kimosni a szennyest.

 

(forrás: szabadhir.hu)

Utoljára frissítve: 2019-07-09 12:41:40

További híreink
Egymillióval segíti Böjte Csaba alapítványát az MSZP
A szocialisták szerint az ellenzéken belül is vannak nézetkülönbségek. Trianon századik évfordulójára online konferenciát szerveznek.
2020-05-25 10:34:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését – olvasható a Népszava cikkében.
2020-05-23 12:58:32, Hírek, Aktuális2 Bővebben
287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
A kecskeméti kötődésű Matolcsy György jegybankelnök 34 éves fia, Matolcsy Ádám érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft. egy 574 millió forintos beruházáshoz 287 millió f...
2020-05-22 15:50:56, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A közlemény szerint Mrekva László a közoktatás területén folytatja pályafutását.
Bővebben >>