Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Indoklás nélküli általános rendőrségi ellenőrzés lép életbe februárig – mindez jogellenes lehet
2019-01-04 17:11:10
Indoklás nélküli általános rendőrségi ellenőrzés lép életbe februárig – mindez jogellenes lehet

Indoklás nélküli általános rendőrségi ellenőrzés lép életbe februárig – mindez jogellenes lehet

Teszik mindezt a hivatalos indoklás szerint a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében – tudatta a police.hu.

 

Korábban az országos rendőrfőkapitány hasonló döntéséről az ORFK szóvivője az M1 aktuális csatorna adásában azt mondta: a rendőrök ilyenkor bárkit igazoltathatnak, ruházatukat átvizsgálhatják, a gépjárművek csomagtartójába is benézhetnek – teszi hozzá a 24.hu.

 

„Elfogadhatatlan, hogy 8 megyében fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el elfogadható indok nélkül” – ez már a Magyar Helsinki Bizottság álláspontja.

 

A jogvédő szervezet bejegyzése szerint "A Magyar Helsinki Bizottság évek óta küzd a fokozott ellenőrzés ésszerű korlátozása érdekében. Elemzéseinkben és kutatásokban bizonyítottuk be, hogy a válogatás nélküli ellenőrzés nem hatékony, visszaélésszerű jogalkalmazásra ad lehetőséget, és sértheti magyar állampolgárok tömegének a jogait" – írták.

 

"Öt és fél éve pedig a strasbourgi bíróság elé vittük egyik ügyfelünk panaszát, mert bár semmivel nem gyanúsították, szabálysértést, bűncselekményt nem követett el, retorziós jelleggel igazoltatták, majd ruházatát is átvizsgálták."

 

A jogvédő szervezet emlékeztetett rá, hogy 2013-ban az alapvető jogok biztosától kérték, hogy kezdeményezze a fokozott ellenőrzésre, valamint a ruházat, csomag és jármű átvizsgálására vonatkozó jogszabályi rendelkezések felülvizsgálatát az Alkotmánybíróságnál.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkoz...
Bővebben >>