Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Ingyen elvihető szürkemarhagulya!
2014-01-11 11:55:16
Ingyen elvihető szürkemarhagulya!

Ingyen elvihető szürkemarhagulya!

Több száz szürke marha lába alól húzták ki a talajt. Most új gazdájukat várják.

 

Szencz József csaknem 20 éve foglalkozik állattartással, így tudással és tapasztalattal bőséggel felvértezve adta be pályázatát 5 darab somogyszentpáli földre – vagy ahogy hivatalosan nevezik: birtoktestre - számolt be a Blikk szombaton. Szencz József őshonos állatok tartásával foglalkozik, ami papíron előnyt jelent a földpályázatok elbírálásánál, gyakorlatilag azonban hasznosabb, ha valaki szürkemarha helyett kormánypárti rokonokat vagy barátokat tart. A gazdálkodó ugyanis egy csepp földet sem nyert.

 


Szencz József ezért úgy határozott, ingyen átadja 90-100 milliót érő gulyáját azoknak, akik elnyerték a pályázatot, viseljék a gondját az állatoknak ők: - Akik elnyerték a földet, jöjjenek hozzám, máris odaadom nekik az állatokat. Már ha van bátorságuk, ez ugyanis komoly felelősséggel jár, hozzá nem értőknek egy hónap elegendő, hogy lepusztítsanak egy ilyen állományt - nyilatkozott a lapnak a gazda, hozzátéve, a gazdaság gépesítése nagyjából 100 millió forintot tett ki, az épületek, karámrendszerek és etetők újabb 100 millióval dobták meg a költségeket. Az állatok téli betevője körülbelül 10 millió forintot tesz ki, amivel még két hónapig húzzák. Az egész állomány orvosi ellátása, az oltásoktól kezdve a gyógyszerekig, egy évben félmillió forintba kerül. Szencz József szerint nem sokan vannak az új földtulajok közt, akik ilyen feltételekkel rendelkeznek.

 

-naan-

 

 

Utoljára frissítve: 2014-01-11 11:55:08

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>