Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Ingyencirkusz buta embereknek - nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok
2018-06-09 11:28:53
Ingyencirkusz buta embereknek - nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok

Ingyencirkusz buta embereknek - nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok

Derült ki mindez az idei képviselői vagyonnyilatkozatokból. Ingyencirkusz buta emberek számára, legalábbis a politikusok szándéka szerint - így jellemezte a Klubrádiónak a vagyonnyilatkozati rendszert a Transparency International jogi igazgatója.

 

Ligeti Miklós álláspontja szerint ez a vagyonnyilatkozati rendszer nem tölti be a rendeltetését, a mindenkori politikai vezetés pedig közel 30 éve „elmebéli képességeiben gyengültnek” tekinti a népességet, akiket a függöny mögé betekintés rácsodálkozásának az élményével ki lehet elégíteni, akiknek nem kell a közpénzek fölött rendelkező választott és kinevezett vezetők valós vagyoni helyzetéről információt kapniuk.

 

Példaként említette, hogy a miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt nem nyilatkozott a vadászatairól, így arról sem, hogy 20-25 millió forintnyi ingyenes juttatást kapott attól, aki ezeket kifizette helyette, és ennek semmilyen következménye nincsen.

 

Avagy a lemondatott Lázár János batidai kastélya, amihez a választások előtt semmi köze sem volt, a győzelmük után viszont hipp-hopp bejegyezte, hogy tíz százalékos tulajdonrésszel bír a mesés ingatlanban – amit pláne az Andrássy úti volt Divatcsarnokkal kapcsolatos érdekeltségével a saját fizetéséből nem tudott előteremteni.

 

Akkor adódik a kérdés, hogy mégis miből. Erre bizony négy évig semmilyen valós választ nem fogunk megtudni.   

Utoljára frissítve: 2018-06-09 13:50:12

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>