Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Irodaházat akarnak építeni a szentendreiek strandjára
2018-09-07 14:00:44
Irodaházat akarnak építeni a szentendreiek strandjára

Irodaházat akarnak építeni a szentendreiek strandjára

Irodaházak építése miatt indult tiltakozó akció Szentendrén. Több helyi civil szervezet, valamint a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt városi csoportja azt nehezményezi, hogy a Duna hullámterében, Szentendre tájképi és természeti védelem alatt álló területének közvetlen szomszédságában épülne több irodaház.

 

A bírálók attól tartanak, hogy a Postás strandként emlegetett terület elveszíti szabadidős funkcióját, és csökken a zöldfelületek aránya. A dunai fürdőhely a város első legális szabadstrandja.

 

A tiltakozók közleménye szerint az elképzelés a közelben lakóknak sem tetszik, számukra minden további beruházás elfogadhatatlan a szomszédságukban, mert óriási forgalomtól és környezetszennyezéstől tartanak.

 

Az elfogadott tanulmányterv szerint az egykori Casino és a jelenlegi Strand utca területén két négyszintes irodaház épülne a magánberuházásban több mint 2 ezer négyzetméteres alapterületen, 133 férőhelyes mélygarázzsal és 50 felszíni parkolóhellyel.

 

Az elégedetlenkedők kifogásolják az önkormányzat hozzáállását is, amely szerintük több fontos információt elhallgat a beruházásról a lakók elől.

 

A “Nem adjuk a Postás strandot!” szlogennel kampányoló civilek a demonstrációt sem zárják ki – tudta meg a Klubrádió az egyik szervezet képviselőjétől. Szulovszky István elmondta, hiába mondták el érveiket Verseghi-Nagy Miklós polgármesternek, a városvezetőt ez nem hatotta meg.

 

A tiltakozó civil szervezetek a Civil Kotta, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület, a Védegylet és a Civil Kollégium Alapítvány.

 

(forrás: Klubrádió)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>