Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Ismét beindult a névradír: 160 megállót írnak át
2018-05-07 17:44:20
Ismét beindult a névradír: 160 megállót írnak át

Ismét beindult a névradír: 160 megállót írnak át

Több mint 160 autóbuszmegálló nevét változtatta meg a Komárom-Esztergom és Fejér megye területén a menetrendszerinti közlekedést ellátó Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK Zrt.).

 

Azoknak az utasoknak, akiknek a bérlete ezektől a megállóhelyektől érvényesek, 100 forintért kénytelenek voltak átíratni az utazási dokumentumaikat. A pénztáraknál való sorbanállás kényelmetlenségén túl érthetetlen, hogy akár csak egyetlen forintot is kelljen az utasoknak azért fizetniük, mert egyeseknek átnevezéshez volt kedvük.

 

A legtöbb megállónévnél csupán csak annyi a változás, hogy a település is bekerült az elnevezésbe. Máshol megszűnt intézmények helyett utcanevek állnak a régi elnevezések helyett. Megint máshol, például Esztergomban, a Tesco áruházzal bővítve lett egy megállóhely neve. Szintén Esztergomban, az új megállóhelynevek között Eszperantó utcát és Május 1 utat is találunk.

 

Kevésbé hangulatos, hogy ebben a városban az Óvoda köz helyett Honvédtemető utca lett egy megállóhely új neve. Szintén érdekes az oroszlányi Szent Borbála forduló átnevezése „Wescast”-ra.

 

Az eddig meghagyott Leninmajor elnevezés sem él tovább, a megállóhelyet ezentúl Bakonysárkány Vértessy Ferenc utcának hívják.

 

Kertész Z István/kép: Fortepan

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Kultúra Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>