Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Kázmér napja van.
ismét jár a fogaskerekű hétfőtől
2023-12-10 12:13:59
ismét jár a fogaskerekű hétfőtől

ismét jár a fogaskerekű hétfőtől

December 11-én újból megindul a fogaskerekű vasút, de a korábbiakhoz képest csökkentett teljesítménnyel. A BKK vezetése azt találta ki, hogy a hajnali és a késő esti időszakban a szerelvények egyáltalán nem közlekednek, hanem helyette 60B jelzéssel a Moszkva térről telebuszt indítanak, aminek nincs fix menetrendje, és ahányszor utazni akar valaki, annyiszor kell előre telefonálnia.

 

Azonban amikor jár a fogaskerekű, akkor is hétvégén reggel 6 és 8 óra között előre jelezni kell az utazási szándékot, ami teljesen ellentétes a közösségi közlekedés értelmével. A BKK közleményében azt írja, hogy „ A BKK célja, hogy a fogaskerekű hosszú távon fennmaradjon, fejlődjön és kiszolgálja a térségben élők/oda utazó ügyfelek igényeit.”

 

Ehhez képest már 8 autóbuszjárat van a környéken és a fogaskerekű a reggeli és esti időszakban olyan ritkán járt, hogy az utasok nem vették igénybe. Az üzemeltető a zajcsökkentésre hivatkozik, miközben a fogaskerekű volt előbb és a lakók ennek tudatában építkeztek vagy költöztek a vonal mellé. Egyébként az úthálózat kialakítása miatt a telebusz nem tud az összes fogaskerekű megállóba eljutni.

 

Meglehet, hogy a fővárosi vezetés is átgondolhatná, érdemes-e a BKK-ra hagyni a fogaskerekű üzemének leépítését és a környék eltúlzott autóbuszos kiszolgálását.

 

Kertész Z István/kép: Joó Ádám 

Utoljára frissítve: 2023-12-11 09:26:09

További híreink
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
A humorista megemelte a kalapját a távozó tévés előtt. Szerinte a hiba nem bűn, csupán emberi dolog – idézi a szeretlekmagyarorszag.hu.
2024-02-26 12:34:41, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
A történtek hatására azonnal 150-225 ezer szavazóval csökkent a teljes népességben a kormánypárt támogatottsága. Ez jelentős változás.
2024-02-24 13:57:04, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az e-kereskedelemben helytállni, érvényesülni nem épp a legkönnyebb feladat, elég csak abba belegondolni, hogy...
Bővebben >>