Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Jackie Chan lett az Interpol szervezett bűnözés elleni kampányának első nagykövete
2014-06-06 13:26:59
Jackie Chan lett az Interpol szervezett bűnözés elleni kampányának első nagykövete

Jackie Chan lett az Interpol szervezett bűnözés elleni kampányának első nagykövete

Jackie Chant, a Hongkongból származó egyik legnépszerűbb amerikai akciófilm-sztárt választotta a kampányarcának az Interpol nemzetközi bűnüldöző szervezete, így a most megkezdett Turn Back Crime (Szorítsuk vissza a bűnözést) elnevezésű kampányának Jackie Chan lett az elsőszámú nagykövete, amely kampány az országokon átnyúló szervezett bűnözés visszaszorítását tűzte ki célul.


"A rendőrség és az állampolgárok nap, mint nap szembesülnek a bűnözéssel és annak hatásaival. A Turn Back Crime kampánnyal az Interpol és a bűnüldöző hatóságok világszerte be szeretnék vonni a magánszektort és a közönséget, hogy felhívják a figyelmüket, milyen tényleges hatásai vannak az életükre a bűnözésnek, és arra ösztönözzék őket, álljanak elő a bűnözés megelőzését és a bűnözés elleni küzdelmet szolgáló új ötletekkel" - fejtette ki Ronald K. Noble, az Interpol főtitkára a szervezet honlapján megjelent közleményben.

 

 


Az Interpol az akcióval tudatosítani akarja a lakosságban, hogy a szervezett bűnözés számos szállal kötődik az olyan bűncselekményekhez, mint a hamisítás, számítógépes bűnözés, illegális termékek forgalmazása, emberrablás vagy gyermekek elleni bűntettek.

A szervezet arra figyelmezteti az embereket, ne támogassák a bűnözői hálózatokat azzal, hogy például nem tisztázott forrásból származó terméket vásárolnak. A kampányban számítanak a közönség, elsősorban a fiatalok kreativitására és ötleteire is a bűnözés visszaszorításával kapcsolatban.  

 

A rendőrség és nyilvánosság összefogásával indította útjára az Interpol a Turn Back Crime kampányát, amely mögött egyesülhet a bűnüldözés civil formája, valamint a bűnmegelőzés erős hangsúlyozása. A program a világ számos nagyvárosában,  köztük Bogotában, Jakartában, a szlovéniai Koperben és Párizsban megrendezett kampányeseménnyel vette kezdetét.

 

A felelős és tudatos bűnmegelőzésnek kezdődik meg egy teljesen új korszaka, s ennek a sorozatnak a részeként a Turn Back Crime is betársul ebbe, amely program kezdemény létrehozásának alkalmából egy tekercset ajándékoztak New Yorkban az ENSZ főtitkárának, Ban Ki Mun számára.

 

 

A Turn Back Crime kampány célja még, hogy kapcsolatot teremtsenek a nagyvállalatokkal, és egy közös irányelvet is kidolgozzanak, annak az érdekében, hogy a kortárs bűnügyi kihívások ellen egy egységes frontot tudjanak alakítani, és támogassák a globális törvény végrehajtási közösség folyamatos tevékenységeit.

 

 

Az idén 60. életévét betöltő Jackie teljesen önkéntesen vállalta a kampány támogatását. A színész, harcművész, harckoreográfus, rendező és forgatókönyvíró, már temérdek kitüntetésben és díjban részesítették, köztük kapott MTV Movie Awards, Hollywood Film Festival, Golden Horse Film Festival és Golden Rooster Awards díjakat, valamint számos Életmű-díjat is kiérdemelt már. Számára nem állt sosem messze az emberek és a társadalom érdekképviselete, támogatása, így a jótékonykodás nem újdonság Jackie-től.

 

 

Mezei

 

 

Képek:

interpol.int

hu.wikipedia.org

Utoljára frissítve: 2014-06-06 13:26:53

További híreink
Az esküvői öltöny kiválasztása: mikre érdemes figyelned?
Az esküvő kapcsán a vőlegény öltözékéről nem beszélünk eleget. Pedig a menyasszony mellett a vőlegény az események másik főszereplője – így az ő ruházata is nagyban hozzá...
2024-03-22 10:18:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Tévhitek, amik meggátolják, hogy megtaláljuk a számunkra ideális állást
Van, amikor egészen banális dolgok miatt nincs esélyünk a munkavállalásra abban a pozícióban, amire áhítozunk. Sokszor nem a diszkrimináció, a másokkal való verseny vag...
2024-03-21 16:33:32, Hírek, Kultúra Bővebben
Tudtad, hogy a láb visszeres állapota lézeres kezeléssel is javítható?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehezíti a vér áramlását, ami amellett, hogy komoly egészségügyi...
2024-03-14 18:18:52, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkoz...
Bővebben >>