Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Januártól új alkalmassági kell a jogosítványhoz
2015-12-14 20:30:36
Januártól új alkalmassági kell a jogosítványhoz

Januártól új alkalmassági kell a jogosítványhoz

A változás annak köszönhető, hogy az Emmi módosította az egykori Népjóléti Minisztérium közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló rendeletét.

 

Amennyiben felmerül a légzészavar gyanúja, a jogosítvány megszerzése hónapokig elhúzódhat. A megváltozott kötelező egészségügyi alkalmassági vizsgálat keretén belül, első körben a háziorvosok feladata kiszűrni az alvászavaros egyéneket.

 

Még könnyebb lesz jogsit szerezni, ha a válaszok alapján a háziorvos úgy ítéli meg, hogy részletesebb szűrésre van szükség, annak elvégzése hordozható készülékkel a beteg otthonában, vagy alváslaborban történhet. Amíg szűrővizsgálatra nem kerül sor, nem hosszabbítják meg a jogosítványt - írja a palyazatfigyelo.info.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a teljes magyar felnőtt lakosság kettő-négy százaléka, tehát több százezer ember szenved alvási apnoe (alvásfüggő légzészavar) betegségben. Tavaly 290 közlekedési balesetet történt az utakon azért, mert a vezető elaludt a volánnál. A megváltozott jogszabály célja a gyakran tragikus kimenetelű balesetek megelőzése.

 

A jogosítvány meghosszabbítása 2016/2017-ben is úgy zajlik, hogy amennyiben a jogosítvány lejárt, akkor az új okmány elkészültéig, még lehet vezetni a régivel. Erre kapunk egy igazolást, ami 2 hónapig igazolja engedélyüket.

 

(napi.hu nyomán)

 

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Összehangolja az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány és a ...
Bővebben >>