Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Marcell napja van.
Jegesmedve született a bremerhaveni állatkertben
2013-12-27 19:42:44
Jegesmedve született a bremerhaveni állatkertben

Jegesmedve született a bremerhaveni állatkertben

Több mint négy évtized után újra egészséges jegesmedve született a németországi bremerhaveni állatkertben. A park egyik fő látványosságát jelentik az Északi-sarkvidéken élő ragadozók.


December 16-án a Valeska nevű jegesmedvemama életképes utódot hozott a világra - jelentette be a Weser-folyó torkolatánál fekvő Tengeri Állatkert pénteken. A medvemama azóta is szorgalmasan gondoskodik a kicsinyéről és eleget tesz minden anyai kötelezettségének. A gondozók egy másik bocsot is találtak a medvelakban a születés másnapján, de sajnos az halott volt. Több nap is aggodalommal telt el, mert előfordulhatott volna, hogy a mamának nincsen elég teje.


A szilveszteri petárdázások miatt az állatkert a városi hatóságok segítségét kérte, ugyanis a petárdák robaja megzavarhatná a jegesmedvemama és annak hím kölyke nyugalmát, és kicsinyében is kárt tehetne. Egy, az állatkert mellett elhelyezkedő teret már le is zártak a forgalom elől a hatóságok.


A jegesmedvéket nehéz állatkertekben szaporítani. 2011-ben például világszerte csak kilenc jegesmedve cseperedett. 1935 és 1972 között Bremerhavenben 23 jegesmedve nőtt fel, közülük 15-öt egy Suse II nevű nőstény hozott a világra. A berlini állatkertben 2006-ban született Knut nevű jegesmedve világhírre tett szert, de sajnos 2011-ben agyhártyagyulladásban elpusztult.


VID

Utoljára frissítve: 2013-12-27 19:44:53

További híreink
Láthatóvá tett láthatatlan munka
Az orfűi strandon ismerkedtek a házimunka értékeivel.
2020-08-12 21:40:06, Hírek, Színes Bővebben
Korszerű videofigyelő szettek a maximális vagyonvédelem érdekében
Amennyiben az illetéktelen behatolók eredményes távol tartása és a vagyonvédelem kialakítása a célunk, akkor érdemes lehet fejlett videofigyelő szettbe ruháznunk. A cikkb...
2020-08-12 19:52:48, Hírek, Színes Bővebben
Az okos szálloda jelentheti a jövőt
A turisztikai piac keresleti és kínálati oldala is gyors és gyökeres átalakuláson megy át, általánossá vált a tömegturizmus, emellett egyre hangsúlyosabbá vált a minőségi...
2020-08-11 21:24:14, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A turisztikai piac keresleti és kínálati oldala is gyors és gyökeres átalakuláson megy át, általánossá vált a ...
Bővebben >>