Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Jó kezekben a kultúra (is): Majka Szíjjártónál járt közben a művészekért
2021-04-22 16:34:06
Jó kezekben a kultúra (is): Majka Szíjjártónál járt közben a művészekért

Jó kezekben a kultúra (is): Majka Szíjjártónál járt közben a művészekért

A liberális kormánnyal jómagam 2006-ban fordultam igazán szembe, de nem az őszödi beszéd miatt, hanem Kóka miniszter verte ki a biztosítékot nálam. Kóka ugyanaz, mint Szíjjártó, csak ő azért valamihez talán mégis ért. De az a valami nem a művészet! Gazdasági miniszterként ő nyírta ki a vendéglátós és "hakni-" zenészeket, a minőségi élőzenét játszók, köztük megannyi cigányzenész megélhetését vette el, amikor kijelentette, hogy a "zene nem szakma" (csak tudnám, akkor minek oktatják sok milliárdért egyetemen?), és eltörölte az előadóművészeti vizsgarendszert.

 

Most is ugyanaz van. Nem látok sehol szakmaiságot! És ha az ellenzéki összefogás meg akarja győzni a gondolkodó, csendes többséget, hogy nem populista, demagóg, tehetségtelen, hatalomra törő, megélhetési senkik, akkor szíveskedjenek minden ilyen jellegű hír vagy intézkedés mellé letenni egy alternatívát! A kommunikáció eddig nálam ugyanis egyes, és nem érdekel, hogy majd májusban, mert már legkésőbb 2018 óta kellene lennie egy árnyékkormánynak, szeretném tudni, hogy pl. ellenzéki győzelem esetén – hasamra ütök – az egykori zalaegerszegi kórházigazgató, a rendkívül népszerű Dr. Csidei Irén főorvos asszony lesz az egészségügyi miniszter, és mondjuk az én jóbarátom, kollégám, a párthoz nem tartozó Molnár Tibor a közoktatási, de akár mondhatnám a miskolci polgármestert, aki iskolaigazgató volt, és immár városvezetői gyakorlata is van... És legyen külön kulturális is, egy köztiszteletben álló művész, aki ismeri a vezetői feladatokat, mert pl. volt már színház- vagy múzeumigazgató, tudja, hogyan kell szervezetet szervezetten irányítani, és nem nála hülyébbekkel veszi körül magát, mert retteg, hogy kiderül, mennyire alkalmatlan! Ugyanis most ez van.

 

Én nem bánom, hogy Szíjjártó celebekkel fotózkodik meg beszélget, de 1. ha már pandémia van, legalább a fotó erejéig vegyék fel azt a szájbalökött maszkot, mert mindenki másnak kötelező, csak ők állnak törvények felett?! 2. Külügyminiszterként  ne tárgyaljon kulturális és gazdasági helyzetekről, maximum mesélje el, hogy ez máshol hogy van! Ha beszélget erről egy celebbel (akit más okból kifolyólag kifejezetten nagyra tartok, és itt írom le, amit már sokszor, hogy Majkát igenis művésznek tartom, de nem zeneművésznek), akkor azt kezelje a helyén! Itt nem annak kéne hírnek lenni, hogy Majka ott volt Szíjjártónál, hanem annak, hogy szakmai szervezetek egyeztettek a miniszterrel vagy az államtitkárral.

 

Hol van az ellenzéki összefogás kompetens személye, aki kvázi miniszterként leírja, hogy milyen intézkedésekkel segítenék a művészeket, vendéglátósokat, akárkit? Hol vannak a részletes tervek, amelyekből látszana, hogy mit kellene létrehozni? Hol vannak a törvényjavaslatok? Van 5, azaz öt ellenzéki politikus, akit kedvelek, és tudom, hogy a belüket kihajtják, napi 15 órában kutatnak, olvasnak, írnak, hallgatnak és beszélnek. Tudom, hogy ők tényleg szeretnének változtatni. Önjárók, tehetségesek, agilisek, lelkük is van. A többi csak lufi vagy töltelék. Persze ezerrel mellettük állok, már csak azért is, mert alig várom, hogy megnézzem, mi lesz, ha elkezdem őket konstruktív kritikával illetni (ez is az), hány követőm iratkozik le a kognitív disszonancia miatt, és hányan kiáltanak ki fideszbérenc nácinak, mert a kedvenc referenciaszemélyüket negatív észrevétellel sértettem meg.

 

Remélem, létrehozta már az ellenzéki összefogás a saját Facebook-oldalát, megtalálta már a nevet, amivel elindulnak, mert így, hogy "ellenzék", nem lehet választást nyerni, elvégre az ellenzék nem kormányoz. Mikor szeretnék bejáratni ezt a nevet? Az összefogás szó is béna, lennének ötleteim, de majd ők kitalálják. Értem én, hogy Varga Judit magasra rakta a lécet, és az imázsfotókkal 3 demagóg mondatot írni kényelmes, hogy a lájkbajnokságot kell megnyerni, hogy frusztrációszelepként a virtuális asztalra csapva sok reakciót lehet elérni, de mi lesz majd a tettek mezején? Egyáltalán készülnek oda? Mert a Fidesz készül a hatalomátadásra, folyik a párhuzamos államigazgatás megteremtése. Mit tervez az ellenzék a kimenekített vagyonnal? Nekem ne bohóckodjanak az elszámoltatás ígéretével, mert unom, pedig még csak 36 vagyok, hogy unhatják, akik már a rendszerváltás (ugyan kérem) után is várták!

 

Majka és Szíjjártó fotója mellé oda kéne tenni egy nagyformátumú, szakmailag elismert művész, kulturális szakember (kvázi miniszter) és egy másik, szintén általánosan elismert művész fotóját, akár szerkesztve, hogy ez az alternatíva. Kérem megnevezni Müller Cecília utódját! Kit gondol az ellenzék Polt helyére? Mi lenne a Médiatanáccsal? Hogyan akarnak bármit kezdeni sima többséggel a 2/3-os törvényekkel? Mi lesz az Alaptörvénnyel? Hol a program, hol vannak a szakértők? 2010 előtt abból lett elegem, amit a Fidesz aztán ezerszeresére maxolt. Fideszes sosem voltam, ösztönösen viszolyogtam tőlük amióta az eszem tudom. De a többieket sem szerettem. Mert mindig azon múlt a boldogulás, ki kinek nyal. A különbség az volt, hogy konkrétan betiltva nem volt talán senki, bezzeg most...

 

Szomjazom az olyan arcokat, akikre felnézhetek! Akik lehengerlően érvelnek, hatalmas tudásuk van, és tisztességesek, emberségesek. Naív álmom, hogy egy nap ilyenek vezetik az országot. Utópia. Addig meg marad Majka, Szíjjártó, és a túloldalon a populista demagógia... Mert ez kell szerintük a népnek. Hát nekem nem ez kell. Elfogadom, hogy itt tartunk, de gondolhatnának azokra is, akik minőségpártiak. Emberi és szakmai minőségre éhesek, és szeretnék, ha szabadna eltérni a buborékoktól anélkül, hogy anyáznák vagy kitaszítanék őket.

 

Tisztelettel: Bálint Natália (aki baromira unja már leírni a diplomáit, de ha nem teszi, megkapja, hogy "művész ne politizáljon", kivéve persze ha fideszes vagy ha bármely ellenzéki párt mellett elkötelezett.) Köszönöm, ha megosztod.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>