Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Jobb, ha nem néz oda, mert a király meztelen: nincs is Soros-terv - interjú
2017-11-15 16:59:02
Jobb, ha nem néz oda, mert a király meztelen: nincs is Soros-terv - interjú

Jobb, ha nem néz oda, mert a király meztelen: nincs is Soros-terv - interjú

Rögtön szögezzük le, Soros-terv nincs, és nem is volt, a kormány örökös ellenségkép gyártásáról van szó. Ha nagyon röviden kell jellemeznem magát Soros Györgyöt, ő egy üzletember aki a pénzpiacokon kereskedve vált milliárdossá. A nevéhez köthető az angol font bedöntése, és talán éppen ezért szemlélik sokan negatívan a tevékenységét.

 

Akkor Soros György egy negatív ember, vagy másképp kellene személyét megítélnünk?

 

Én nem gondolom, hogy az előbb említettért negatívan kellene Sorost megítélni, ő a pénzügyi folyamatokat előre látva egy ügyes üzleti manővert hajtott végre 1990-ben, amiből amúgy nem elhanyagolható nyeresége származott. Mindegy, hogy a tőzsdéhez, és a pénzpiacokhoz, hogyan viszonylunk, de amíg ezek a játékszabályok vannak érvényben, addig nem hiszem, hogy ez alapján megítélhető vagy elítélhető Soros.

 

Ön most védi Sorost?

 

Nem így fogalmaznék! Szemléljük csak pár lépésnyivel távolabbról a személyét! A sikeres üzletember egyben bőkezű támogató is, aki olyan civil szervezeteket, mozgalmakat segít, amelyek sokat tettek és tesznek a nyílt, befogadó és demokratikus társadalomért, és egy átlátható, önkénytől menetes, kiszámítható állam megteremtéséért. Szerintem ezek olyan alapvető értékeket képviselnek, amelyek mindannyiunk számára megszívlelendőek.

 

Ezek eléggé előnyös tulajdonságok, akkor miért van ellene a magyar kormány?

 

Nem véletlen a kormánypárt ellenszenve. Míg Soros György a nyílt, a befogadó, az esélyegyelőségen alapuló társadalom híve, addig a Fidesz az uram-bátyám feudális rendszerében hisz, és ezt építgeti napról napra, tehát ha innen nézzük, nem véletlenül érzi magát fenyegetve a kormány. Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy míg a Soros György által egykor támogatott liberális Fidesz pártból konzervatív, feudális szervezet lett, addig Soros György nem változtatta meg az alapértékeit.

 

Tényleg nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a Soros György által támogatott civil szervezetek?

 

Ezek a civil szervezetek a magyar törvények szerint, az alaptörvényben is nevesített egyesülési jog alapján működnek.  Nemzetbiztonsági kockázatot semmiképpen nem jelentenek, hiszen tevékenységükkel törvényes célokat szolgálnak. Ezek a célok egybeesnek a társadalmunk érdekével, viszont sok esetben szembemennek a jelenleg regnáló hatalom valódi céljaival.

 

Ennyi elég, hogy a kormány így irtózzon Sorostól?

 

Gondolom a régi reflexek működnek. Ugyanakkor a másik kritika, ami Soros Györggyel szemben megfogalmazódik, az a menekült kérdés. Ő azt mondja – szemben a kormánypropaganda állításaival – hogy az Európai Unió vállaljon szerepet évente 300 ezer menekült méltányos befogadásában és megosztásában, erősítsék meg a határokat, és a problémát alapvetően az unió határain kívül, a válságrégiókban kezeljék.

Jellemző, hogy a kormánynak saját szava van a menekültre, a „migráns” kifejezés. Azért kell, hogy a menekült, migránsként kerüljön a köztudatba, mert utóbbi már nem utal a menekült sanyarú helyzetére és arra sem, hogy, menekülnie kell.

 

Mégis sikeres a Soros elleni kampány!

 

Sajnos igen! A kormány páratlan érzékkel használja ki a menekültekkel szembeni ellenérzéseket, hiszen a magyar társadalom fél az idegenektől, pláne ha ezt a félelmet feltüzelik. Ennek tudható be, hogy számos kis településen is rettegnek az egyébként sosem látott menekültektől.

 

Az emberek nem csak az idegenektől tartanak, de ellenérzéssel viseltetnek az üzletemberekkel szemben is. Soros ily módon sokak szemében egyszerre testesítheti meg a magyarok minden félelmét. Jó néhányan, a kormány propagandájának hatására, a zsidó háttérhatalom képviselőjét, illetve a Magyarországra menekülteket ráerőltető gazembert látják benne.

 

Mi ebből a valóság, és számít-e egyáltalán Soros származása?

 

Nem akarok üldözési-mániás lenni, mindazonáltal meggyőződésem, hogy van szerepe Soros György származásának is. Elég csak a közterületi plakátokra tekinteni, nem egyre ráírták, hogy „rohadt zsidó”. Ennek ellenére a kormány nem igyekszik gőz erővel csillapítani ezeket az antiszemita indulatokat.

 

Ezek szerint teljesen felkorbácsolt és mesterséges a Soros elleni indulat?

 

A menekültek és a hazai lakosság között valóban léteznek jelentős kulturális és felfogásbeli különbözőségek, ezt lenne hivatott megoldani az integráció. Joggal felmerülhet a sikeres társadalmi beilleszkedés kérdése a nyugat-európai példák alapján. Azonban azt állítani, hogy minden menekült bűnöző, és ezért küldjük vissza őket a repeszgránátok és a vegyi fegyverek földjére meghalni, az embertelen. Márpedig a kormány ezzel a hozzáállással ezt erősíti.

 

Mégis úgy tűnik, hogy sokaknál bejön ez a Soros elleni kampány – tévedek?

 

A Soros elleni kampány kormányzati szempontból zseniális húzása, hogy pillanatok alatt megoszthatóvá tette a társadalmat: soros-bérencekre és hazafiakra. Ezzel remek csapdahelyzetet teremtett a politikai ellenzéknek. Aki nem ért egyet a kormánnyal, az soros-bérenc és idegenekkel akarja elárasztani az országot, legalábbis ezt szeretné tudatosítani a kormány.

 

A Fidesz egy permanens forradalmat tart fenn, ahol mindig mindenki ellen harcolni kell, akár kitalált démonoktól is megvédi az országot. Márpedig ez a felelőtlen, gyűlöletkeltő kormányzás nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mint maguk a menekültek, vagy amit Soros György valaha is jelenteni fog.

 

 

Dr. Halász Árpád két diplomás fiatal értelmiségi, aki átfogó ismeretekkel rendelkezik a nemzetbiztonsági tevékenységről, annak alkotmányjogi, alapjogi aspektusairól és jogállami kereteiről. A Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatási Karán igazgatásszervezői, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogász diplomát szerzett.

 

Kertész Z István

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>