Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Jogerős börtönbüntetésre ítélték a Gyurcsány-kormány elhárítófőnökét
2022-09-13 19:37:46
Jogerős börtönbüntetésre ítélték a Gyurcsány-kormány elhárítófőnökét

Jogerős börtönbüntetésre ítélték a Gyurcsány-kormány elhárítófőnökét

 

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt ma hirdettek ítéletet Galambos Lajos, a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója ügyében.

 

A vád szerint korrupciós bűncselekményt követtek el. Az indoklást zárt ajtók mögött tartotta a bíróság, s a per szinte minden egyes eleme államtitok.

 

Az eset még 2007-2008-ban történt. Az korábban is kiderült, hogy az Egymásért, Egy-másért Alapítvány bevonásával követték el a bűncselekményt. Az büntetőperben, amely 2011-ben kezdődött, több ítélet is született, hiszen a tárgyalást meg is ismételték. Ennek a végére került pont a mostani bírói döntéssel, amely immár jogerős.

 

A keddi ítélethirdetést megelőzte az utolsó szó jogán tartott beszéd. Ez nagyjából egy órán át zárt ajtók mögött zajlott.

 

A vádlottak és védőik 10 óra körül léptek ki a tárgyalóteremből, majd 11 órakor hirdették ki az elmarasztaló, ezúttal immár – oly sok év és sok ítélet után – jogerős végzést.

 

Mint ismert, a Gyurcsány-kormány ideje alatt 2007–2008-ban történt a korrupciós ügy. Az ügy részletei államtitkot képeznek, de úgy tűnik, a Jakubinyi-féle Egymásért, Egy-másért Alapítvány a polgári titkosszolgálatok kifizetőhelye lehetett - írja a Blikk.

 

A Fővárosi ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt jogerőre emelkedett ítélete kimondta továbbá, hogy Galambost megfosztják tábornoki rangjától, Gyarmati Györgyöt pedig alezredesi rendfokozatától.

 

Ezek mellett mindkét elítéltre 1,5 millió forint pénzbüntetést szabtak ki, amiért haszonszerzésből követték el tettüket. Az ügy csaknem 11 éve húzódik, a vádakat pedig 2013-ban mondták ki először. Az első ítélet 2017-ben született meg, ezt azonban később megsemmisítették.

 

Galambost akkor 5 évre ítélték el, valamint 150 milliós vagyonelkobzást is elrendeltek. Négy év múlva aztán ismét bűnösnek mondták ki az elkövetőket, a fellebbezések miatt viszont egészen mostanáig kellett várni az ítéletre.

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>