Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Juhász Péter után a Jobbik is végrehajtót küld a PestiSrácok nevű propagandafelület felszámolására
2019-11-12 12:52:19
Juhász Péter után a Jobbik is végrehajtót küld a PestiSrácok nevű propagandafelület felszámolására

Juhász Péter után a Jobbik is végrehajtót küld a PestiSrácok nevű propagandafelület felszámolására

Juhász Péter, az Együtt volt társelnökének tegnapi bejelentése után ma, kedden a Jobbik is jelezte, hogy végrehajtási eljárásokat kezdeményezett a PestiSrácok ellen.

 

Az ellenzéki párt sajtóirodájának szóhasználata szerint a „a kormány kitartott portálja” nem hajlandó kifizetni a bíróság által megítélt sérelemdíjakat.

 

A pestisracok.hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek is tartozik fejenként 600 ezer forinttal, ezért az érintettek még a múlt héten végrehajtást indítottak „a magukat sajtóterméknek nevező oldal ellen” (az idézet szintén a Jobbik sajtóirodájától származik).

 

Az ügy előzménye, hogy a kormányközeli honlap a 2018-as országgyűlési kampány véghajrájában, 2018. április 6-án „Luxusvillákban él a Jobbik vezérkara (Fotók!)” című írásában azt állította az érintettekről, hogy többszáz milliós luxusvillákban laknak. A képviselők perre vitték az ügyet, a PS pedig elvesztette a pert., a bíróság pedig sérelemdíjat ítélt meg az érintett jobbikosoknak, de a médiavállalat nem fizette ki az összegeket.

 

Hasonlóan nagyon nehezen jutott a Pestisrácok ellen más állítások ügyében kezdeményezett pereit követően a sérelemdíjához az Együtt volt társelnöke, Juhász Péter.

 

Ám miután végrehajtókkal fenyegette meg a kormányközeli médiavállalatot, tegnap – késve – végül megkapta a bíróság által megítélt 5 millió forintos sérelemdíjat. Juhász azonban így sem áll el a Pestisrácok elleni végrehajtási eljárástól, ugyanis a Pestisrácok a bírósági ítéletben szereplő helyreigazító, elnézést kérő szöveget nem tette közzé az ítélet szerinti határidőre. A lapnak Juhász esetében 14 alkalommal kell leírnia, hogy valamit valótlanul állított.

 

(media1.hu)

Utoljára frissítve: 2019-11-12 12:52:13

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>