Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Juszt László nem érti: Lázár őszödi beszédét
2015-06-18 15:30:52
Juszt László nem érti: Lázár őszödi beszédét

Juszt László nem érti: Lázár őszödi beszédét

"„Riasztó állapotban van az állam, nagyságát, mozgásképtelenségét és az elnehezültségét – a magyar szó, hogy elnehezült valaki vagy elnehezült valami jól adja vissza – és azt mondják a mi munkatársaink, illetve azt tanácsolják nekünk, hogy három-négy dologhoz próbáljunk hozzányúlni: az egyik az adóeljárásrend, nem az, hogy mennyi adót kell fizetni, hanem hogyan kell adózni: ugye a söralátéttől most már egy sörgyárig jutottunk, ami szükséges, mert a söralátét olyan messze van, hogy inkább egy sörgyár nagyságú egy alátét adóbevallás. De hát messze vagyunk ettől.

 

 

Ilyen az európai uniós pénzekhez való hozzáférés, általában az államépítkezés kultúrája és az építésügyet is abban a körben szokták emlegetni, ami az ember előtt az átlagnál több akadályt állít, hogy akár magán, akár közösségi, akár ügynökségi, akár privát vagy vállalkozói beruházást vagy építkezést valósítson meg. Én ennek a megítélésére nem voltam képes, és igazából a minisztériumi kollégákat kértem meg nem a saját minisztériumomban, hanem más minisztériumokban, hogy ehhez segítsenek hozzá és ez nem történt meg.

 

Engem azzal bízott meg a miniszterelnök úr, hogy a rám jellemző hát ööö... vakmerőség –fogalmazzunk egy szalonképes szóval – a rám jellemző vakmerőséggel próbáljak a bürokráciának nekiesni és majdnem már az elhalás állapotába jutottam, mert a minisztériumok semmiféle segítséget nem adtak arra, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat hogyan lehetne megváltoztatni, hiszen az a létezésük alapjait veszélyeztetné, hiszen minél nagyobb a bürokrácia, annál nagyobb a minisztérium, annál nagyobb államapparátus, annál nagyobb az államigazgatás és ha kevesebb a szabály, akkor nem kell annyi munkavállaló és nem kell ekkora irányítási struktúra.”

 

Az okok pedig a következők:

1. Orbán ’98-ban megmondta: "Azt akarom, hogy mindenki kénytelen legyen eldobni a telefonkönyvét." Ez tételesen annyit jelent, hogy minden kapcsolati rendszert fel akart számolni. Értsd a szakmai kapcsolatokat is.

 

2. Tételesen kiírtották a minisztériumokból, a hivatalokból a szakembereket, s olyanokkal ültették tele, akik még most mérik fel, hogy merre van a WC? Hiszen "a szakmaiság kommunista csökevény".

 

3. Emlékeztetek: az MSZMP-nek a rendszerváltás előtt 800 000 hithű tagja volt. A Fidesz ma ugyanazt az utat járja... Jó eséllyel ugyanazokkal. (Lásd pl. Pozsgay, Szűrös, id.Orbán, stb.) A különbség annyi, hogy a szakemberek nem kellettek semmilyen területen.

 

forrás: kávéház Juszt Lászlóval és vendégeivel

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>