Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Kajak-kenu vb - Tíz arannyal zártak a magyarok
2014-09-30 14:43:10
Kajak-kenu vb - Tíz arannyal zártak a magyarok

Kajak-kenu vb - Tíz arannyal zártak a magyarok

 

A magyar szövetség tájékoztatása alapján Csay Renáta immár 15. világbajnoki címét ünnepelhette ebben a szakágban. Ebben a számban a Csernák Edina, Váczai Enikő duónak kormánygondjai adódtak, és végül az ötödik helyen zárt. 

 

 

A Boros Adrián, Solti László kajakos páros a negyedik, a Bodonyi András, Viola Viktor kenus egység és a Noé Bálint, Noé Milán kajakos duó egyformán az ötödik helyen ért célba. A három nap alatt lebonyolított 15 versenyszám közül tíz magyar sikert hozott, így a küldöttség az éremtáblázat élén végzett.

 

 

A vasárnapi záró napon újabb két aranyérmet szerzett a magyar maratoni válogatott. Női K-2-ben Bara Alexandra és Csay Renáta párosa – aki immáron 15. világbajnoki címét ünnepelhette -, és C-2-ben is aranyérmes lett a Kövér Márton, Dóczé Ádám alkotta magyar duó. A magyar csapat fantasztikusan teljesített Oklahomában, így összesen tíz aranyérmet hozunk haza és természetesen az éremtáblázat élén zártunk.

 

 

„Szép napot zártunk ma is. Reniék nagyon taktikusan versenyeztek, már a verseny elején megléptek a mezőnytől a cseh párossal együtt. A két egység végig fej fej mellett haladt, majd az utolsó futószakasz után a lányaink robbantottak, és a csehek már nem bírták el ezt a tempót, leszakadtak. A másik magyar egységnek Csernák Edinának és Váczai Enikőnek sajnos az elején kormánygondjaik adódtak, és bár később szépen jöttek fel, végül az ötödik helyen zártak” – értékelte a vasárnapi verseny női mezőnyét Weisz Róbert, a felnőtt csapat vezetőedzője.

 

 

„A férfi kenusok versenye is magyar aranyat hozott, a verseny elején négy egység, a mieink, valamint a két spanyol hajó elhúzott a mezőnytől, aztán egy robbantást követően leszakadt a Bodonyi András, Viola Viktor páros, majd Ramon Ferróék is. Az utolsó előtti futásnál pedig Kövér Marcinak és Dóczé Ádámnak sikerült leszakítani a másik spanyol duót is és magabiztosan nyertek. A férfi kajakverseny igazi horror volt, az első körben még a Noé testvérpár vezetett, majd a második körben leszakadtak és kialakult egy tíz tagú vezetőboly, amely körről körre fogyott el. A végére egy négytagú boly maradt, amelynek tagja volt a Boros Adrián, Solti László páros is, akik a végén mindössze egy hajót kaptak a győztes dél-afrikai egységtől” – majd folytatta Weisz a férfi versenyzőink teljesítményével.

 

Mezei

 

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Képek: kajakkenusport.hu, Vékassy Bálint - ICF

Utoljára frissítve: 2014-09-30 12:58:07

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>