Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Kamuzott Gyurcsányéknak a minisztérium?
2014-08-11 09:22:01
Kamuzott Gyurcsányéknak a minisztérium?

Kamuzott Gyurcsányéknak a minisztérium?

Úgy fest mégis kell lennie digitális verziónak a trafikpályázatok anyagaiból - a minisztérium ugyanis számítógéppel takarta ki a személyes adatokat. Hoppácska...

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, többszöri nekifutás után végre megkapta a Demokratikus Koalíció a trafikpályázatok értékeléseit. A párt digitális formában kérte, de a minisztérium papíralapon adta ki az iratokat, azzal az indokkal, hogy azok nincsenek meg digitális formában. Varju László, a DK pártigazgatója egy kisbusszal ment el a minisztériumhoz az aktákért.


 Az NFM egy kicsit húzta is az idő, arra hivatkozva, hogy szerintük a bírósági ítélet őket arra is kötelezte, hogy a nem közérdekűnek számító információkat – a pályázók személyes adatait – kihúzzák az aktákból. Állították: ezeket csak manuálisan, fénymásolással lehetett kellő gondossággal kitakarni az aktákban –ezért halasztást is kértek a teljesítésre. A tárca a fénymásolás költségeire hivatkozva aztán 25 millió forintot akart volna elkérni az ellenzéki párttól, ám később ettől eltekintettek, és hirtelen át is adták a dokumentumokat. 


Az korábban is hihetetlennek tűnt, hogy a pályázatokat nem digitalizálta senki (ilyen adatmennyiséget kezelni e nélkül igencsak nehéz), az átadott trafikanyagokon egyértelműen látszik, hogy csúsztatott a minisztérium, amikor azt állította, csak papíralapú értékelések léteznek. A lapokon ugyanis digitálisan takarták ki a nem közérdekű adatokat. Nincs kihúzás, satírozás, átírás. Nem csúszik el semmi: a személyes azonosítókat letakaró fekete négyszögek vonalai, derékszögei olyan szabályosak, hogy azokat emberi kéz aligha rajzolhatta. Főleg nem ennyi példányon - hívta fel a figyelmet a nol.hu. 


Egyébként nyilvánvaló, hogy a minisztériumnak nem áll érdekében megkönnyíteni Gyurcsányék dolgát, hiszen több köbméter papírban keresgélni nayobb kihívás, mint bedugni egy pendrive-ot a gépbe.

 

Az ellenzéki párt ugyanakkor nem adta fel, így a a trafikok bírálatánál alkalmazott furcsa módszerek már nyilvánosak. 


 

Utoljára frissítve: 2014-08-11 09:48:06

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>