Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Luca napja van.
Karácsony a tegnap esti Horthy-vircsaftról: „Budapest nekünk nem a bűnös, hanem a bűvös város”
2019-11-17 13:41:26
Karácsony a tegnap esti Horthy-vircsaftról: „Budapest nekünk nem a bűnös, hanem a bűvös város”

Karácsony a tegnap esti Horthy-vircsaftról: „Budapest nekünk nem a bűnös, hanem a bűvös város”

A Mi Hazánk nevű csoportosulás által a Bartók Béla, lánykori nevén Horthy Miklós úton rendezett s Gellért téri célállomással befutott vonuláson néhány száz fő vett részt, amit kacagányos lovashuszárok vezettek – egyikük fehér lovon. A másik nem.

 

Az alkalmi színpad közelében nagyjából tucatnyi, a rendőrség által a demonstrálóktól sorfallal elválasztott antifasiszta ellentüntető várta a múltból előrévedt radikálisokat – a találkozás némi indulatot is gerjesztett, két fő szinte dulakodásba bonyolódott, de aztán mégsem.

 

Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője széles nyelvcsapásokkal közösségi oldalán emlékezet meg a történelmi szégyenről, az ő olvasatában természetesen boldogan: köszönetét és háláját fejezte ki a kormányzó úrnak, hogy a vörös rongyokba öltöztetett Budapestet a Nemzet Fővárosává tette – írta. Remélhetően valaki a kezébe nyom egy naptárat még idén, hogy milyen esztendőt is írunk s mely politikai közösség tagjaiként.

 

Karácsony Gergely főpolgármester szintén a közösségi oldalán, de elítélően kommentálta a történteket. Mint írta, undorral és megvetéssel fogadja, hogy a Fidesz „ál fiókpártja” erre a napra megemlékezést és felvonulást tartott. Mint fogalmazott Horthynak és a mai követőinek, még ha álellenzékiként is villognak megfizetve vagy a kormányzati hatalom birtokában szerintük Budapest a bűnös város, mert nem értik, nem viselik el a főváros sokszínűségét és európaiságát, kultúráját és szabadságszeretetét, „de mi ehhez ragaszkodunk, nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, sem megosztani, mert nekünk Budapest a bűvös város...”.


 

Lázár János ex-orbánjobbkéz a Horthy körüli ideológiai csetepatét önmagához hű kreativitással oldotta meg: vett egy csokor virágot és ezzel tisztelgett a Magyarországot háborúba és holokausztba kormányzó kormányzó sírjánál. Még egy szívszaggató önvideót is mellékelt a történtekhez, amiből megtudhatjuk, hogy Horthy hős katona volt, igaz magyar hazafi, aki megmentette száz éve Magyarországot s akiről főhajtással kell megemlékeznünk – mármint a bukott Lázár szerint.  

 

A fenti témakört a közösségi hálón egy civil kommentár foglalta össze talán a legfrappánsabban:

 

„Javaslom Lázár Jánosnak, hogy vigyen már akkor 100 000 db virágot a Don-kanyarba is, ahova Horthy parancsára hajtottak ki vagy 200 000 magyar katonát, akik közül vagy 100 000-en igaz magyar hazafiként meg is haltak. S ha Lázár János ezzel végzett, akkor már vigyen 600 000 darab virágot azokba a koncentrációs táborokba is, ahol Horthy kormányzóság alatt öltek meg kb. 600 000 magyar állampolgárt. És ha ezek után is azt fogja mondani Horthyról, hogy főhajtással kell emlékezzünk róla, akkor Lázár úr menjen el a sírhoz megint és feküdjön be mellé. Ha már annyira szereti.”

 

További híreink
Megosztja a budapestieket a tervezett új atlétikai stadion kérdése
A Medián felmérése szerint a 2023-ra tervezett budapesti atlétikai világbajnokság kérdése erősen megosztja a fővárosiakat. Még a fideszes szavazóknál sem bír többséggel a...
2019-12-13 18:08:21, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Ferencváros nem fizet a szabadságokért a volt polgármesternek
A képviselőtestület tegnapi ülésén elutasította Bácskai közel 3 és félmilliós kifizetését. Baranyi vizsgálatot kezdeményez a szabadságolás ügyben.
2019-12-13 18:08:16, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Összekülönbözött a Momentum és az MSZP a legstabilabb szoci kerületben
Polyák Krisztinát indítja a Momentum a Kerpel-Fronius Gábor lemondása miatt megüresedett XIII. kerületi, időközi voksoláson – írja a Népszava.
2019-12-11 17:57:33, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön azt közölte, hogy bűncselekmény hiánya miatt megszüntette az egykori fides...
Bővebben >>