Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Barbara, Borbála napja van.
Karácsony: „Én tudom csak leváltani Orbán Viktort”
2021-10-03 21:52:16
Karácsony: „Én tudom csak leváltani Orbán Viktort”

Karácsony: „Én tudom csak leváltani Orbán Viktort”

A pártelnökök megállapodására volt szükség ugyanis az időpont meghatározásához, miután az Országos Előválasztási Bizottságban (OEVB) nem tudott döntésre jutni pénteken a hat ellenzéki párt delegáltja.

 

Az első forduló győztese Dobrev Klára, a DK jelöltje, őt követi Karácsony Gergely főpolgármester (MSZP-Párbeszéd), harmadiknak pedig Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester (Mindenki Magyarországa Mozgalom) futott be a miniszterelnök-jelöltek első előválasztási fordulójában. Ők lesznek ott a másodikban.

 

Karácsony Gergely ma az előválasztás első fordulóját értékelve azt mondta: ő tudja csak leváltani Orbán Viktort. Győzelme esetén elszámoltatást ígért: Hadházy Ákost kéri fel majd kormányfőként, hogy koordinálja az elszámoltatással kapcsolatos feladatokat. Márki-Zay feladata lesz új alkotmányos menetrendet kialakítani, visszaadni az önkormányzatoknak az elvett jogaikat. Létre kell hozni egy közjogi tanácsadó testületet, amelyben Magyarország vezető alkotmányjogászai tesznek javaslatot, hogyan lehet ismét az ország alkotmányos demokrácia. Dobrev Klárát pedig külügyminiszterként képzeli el.

 

Utoljára frissítve: 2021-10-03 22:01:32

További híreink
Tudta, hogy közel félmillió az átlagfizetése...?
A KHS szeptemberi adatai szerint a teljes állásban dolgozók átlagkeresete bruttó 428 ezer forint. Ha a közmunkások számát nem vennénk figyelembe, akkor ez az összeg 438 e...
2021-12-02 20:02:22, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A Mozart-golyót csődbe vitte a kovid
Fizetésképtelenséget jelentett a Mozart-golyókat gyártó vállalat, miután súlyosan érintette a koronavírus okozta lezárás.
2021-12-02 20:02:17, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szemlélet emlékét látják benne, és az elbontása mellett foglaln...
2021-12-01 19:49:34, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Péntek éjféltől ismét kötelező a maszkviselés zárt térben - jelentette be Gulyás Gergely csütörtökön. Az egész...
Bővebben >>