Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Áron napja van.
Karácsony Gergely válságstábbal egyeztetett a fővárost étintő járványveszély megelőzéséről
2020-03-12 09:50:50
Karácsony Gergely válságstábbal egyeztetett a fővárost étintő járványveszély megelőzéséről

Karácsony Gergely válságstábbal egyeztetett a fővárost étintő járványveszély megelőzéséről

A kerületi vezetők is több olyan jogos kérdést, igényt vetettek fel a Budapesti Egészségügyi Fórum (BEF) ülésén, amelyek a kormány kompetenciájába tartoznak. A budapestiek biztonsága és egészsége érdekében ezeket a kérdéseket, igényeket összegyűjtik és továbbítják az operatív törzsnek iránymutatást kérve.

 

Karácsony Gergely a megbeszélésen nyilatkozott a tervezett lépésekről, jelezte igényét a védekezéshez szükséges felszerelések (maszk, fertőtlenítő) beszerzésével kapcsolatban és felsorolta azokat az intézkedéseket, amivel a főváros a járványveszély elleni védekezéssel készül:

 

-A BKV járatain az eddigi fokozott fertőtlenítés gyakoriságát tovább növelik.

 

-A dolgozóikat rendszeresen tájékoztatják az óvintézkedésekről.

 

-A BKK határozatlan időre felfüggeszti az első ajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak, elkerülve így az esetleges tumultusokat.

 

-A már utcán lévő tájékoztató kampány angol nyelvű változatát is elkészítik, a Budapestre – egyre fogyatkozó számban - érkező turistákat a szabályok, előírások betartására szólítják fel. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az állami turisztikai ügynökséggel folyamatos kapcsolatban teszi meg a szükséges lépéseket.

 

-A hajléktalanellátó intézmények számára külön protokollt dolgoznak ki, az ott dolgozók és a hajléktalan emberek egészségének védelme érdekében.

 

-Az intézményeiket felkészítették arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket, rendezvényeiket. Ez érinti mindenekelőtt a budapesti színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat, egyéb intézményeket.

 

-Kérjik a kormányt, hogy a Budapestre tervezett nagy létszámú rendezvények esetén kellő időben adjon világos iránymutatást a szervezőknek, fenntartóknak. Ennek keretében a szervezőknél szorgalmazzák, hogy mielőbb szülessen végleges döntés a Giro d’Italia kerékpárosverseny magyarországi és budapesti szakaszának elhalasztásáról.

 

-Az otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatást eljuttatják az intézményeiknek is. A már kialakult helyzet, és a várhatóan elkerülhetetlen intézkedések jelentős terhet rónak a városra és az intézményekre, szükségesnek látszik a fővárosi és kerületi költségvetések áttekintése is, erről a kerületekkel egyeztetnek. Szükségesnek látják a soron kívüli egyeztetéseket a kormánnyal is.

 

(forrás: portfolio.hu)

Utoljára frissítve: 2020-03-12 09:49:36

További híreink
Alkalmazhatatlan a dolgozó utasoknak az állandósított szombati menetrend
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) április elsejétől hétköznap is a szombati menetrend szerint közlekedteti a járatait, ami nagyon nem felel meg az utazási szokásoknak.
2020-04-01 20:09:08, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A koronavírushoz hasonlította Orbánt Donald Tusk
A néppárti elnök alig burkoltan a koronavírushoz hasonlította Orbán Viktort, Donald Trumpot és Jaroslaw Kaczyński lengyel politikust.
2020-04-01 20:09:06, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Orbán nem meri bevezetni a polgármestereket megalázó törvényt
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától – nyil...
2020-04-01 20:09:03, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
1848. március 15-én robbant ki Pesten a radikális ifjúság által vezetett forradalom, nyitányát adva Magyarorsz...
Bővebben >>