Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Karácsony Gergely válságstábbal egyeztetett a fővárost étintő járványveszély megelőzéséről
2020-03-12 09:50:50
Karácsony Gergely válságstábbal egyeztetett a fővárost étintő járványveszély megelőzéséről

Karácsony Gergely válságstábbal egyeztetett a fővárost étintő járványveszély megelőzéséről

A kerületi vezetők is több olyan jogos kérdést, igényt vetettek fel a Budapesti Egészségügyi Fórum (BEF) ülésén, amelyek a kormány kompetenciájába tartoznak. A budapestiek biztonsága és egészsége érdekében ezeket a kérdéseket, igényeket összegyűjtik és továbbítják az operatív törzsnek iránymutatást kérve.

 

Karácsony Gergely a megbeszélésen nyilatkozott a tervezett lépésekről, jelezte igényét a védekezéshez szükséges felszerelések (maszk, fertőtlenítő) beszerzésével kapcsolatban és felsorolta azokat az intézkedéseket, amivel a főváros a járványveszély elleni védekezéssel készül:

 

-A BKV járatain az eddigi fokozott fertőtlenítés gyakoriságát tovább növelik.

 

-A dolgozóikat rendszeresen tájékoztatják az óvintézkedésekről.

 

-A BKK határozatlan időre felfüggeszti az első ajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak, elkerülve így az esetleges tumultusokat.

 

-A már utcán lévő tájékoztató kampány angol nyelvű változatát is elkészítik, a Budapestre – egyre fogyatkozó számban - érkező turistákat a szabályok, előírások betartására szólítják fel. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az állami turisztikai ügynökséggel folyamatos kapcsolatban teszi meg a szükséges lépéseket.

 

-A hajléktalanellátó intézmények számára külön protokollt dolgoznak ki, az ott dolgozók és a hajléktalan emberek egészségének védelme érdekében.

 

-Az intézményeiket felkészítették arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket, rendezvényeiket. Ez érinti mindenekelőtt a budapesti színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat, egyéb intézményeket.

 

-Kérjik a kormányt, hogy a Budapestre tervezett nagy létszámú rendezvények esetén kellő időben adjon világos iránymutatást a szervezőknek, fenntartóknak. Ennek keretében a szervezőknél szorgalmazzák, hogy mielőbb szülessen végleges döntés a Giro d’Italia kerékpárosverseny magyarországi és budapesti szakaszának elhalasztásáról.

 

-Az otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatást eljuttatják az intézményeiknek is. A már kialakult helyzet, és a várhatóan elkerülhetetlen intézkedések jelentős terhet rónak a városra és az intézményekre, szükségesnek látszik a fővárosi és kerületi költségvetések áttekintése is, erről a kerületekkel egyeztetnek. Szükségesnek látják a soron kívüli egyeztetéseket a kormánnyal is.

 

(forrás: portfolio.hu)

Utoljára frissítve: 2020-03-12 09:49:36

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>