Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád napja van.
Karácsony Gergelyből kibuggyant - az MSZP és a Fidesz háttéralkukkal bizniszel
2019-03-28 12:11:10
Karácsony Gergelyből kibuggyant - az MSZP és a Fidesz háttéralkukkal bizniszel

Karácsony Gergelyből kibuggyant - az MSZP és a Fidesz háttéralkukkal bizniszel

A napokban adott interjút az ATV-nek Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester-jelöltje, amelyben elismerte, hogy a kerületi önkormányzat a helyi Fidesz és az MSZP háttérmegállapodása nyomán fogadta el a több 100 milliós veszteséghez vezető ajánlatot a parkolási rendszer kialakításakor.

 

Ferencvárostól eltérően Zuglóban nem a visszaélésekkel van a probléma, hanem azzal, hogy az egész túl drága, hiszen amíg más kerületekben egy-egy parkolóóra havi fenntartási díja hatezer forint, Zuglóban 69 forintba kerül darabonként. Karácsony Gergely elmondása szerint ez azért lehet így, mert volt ugyan ajánlattevő cég, amely kevesebbért vállalta volna, ezt a pályázatot visszavonták, „mert ott volt egy háttérmegállapodás”, a győztes, de drága ajánlatot pedig a helyi Fidesz és az MSZP is elfogadta, miközben ő maga tartózkodott.

 

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatót az LMP fővárosi önkormányzati képviselője, Gál József, amelyen a politikus elmondta: sürgősségi eljárásban határozati javaslatot terjeszt be a budapesti „parkolási maffia” felszámolása érdekében.

 

Gál kezdeményezése felszólítaná Tarlós Istvánt olyan jogszabály kidolgozására, amely által a budapesti parkolás a fővárosi önkormányzat kizárólagos hatáskörébe kerülne, felülírva ezzel a kerületek jogosultságait.

 

A Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége azonban elutasította, hogy az LMP-s határozati javaslat egyáltalán napirendre kerüljön.

 

A jelenlévők közül a napirendre vételt egyébként a Fidesz kerületi polgármesterei és képviselői nem szavazták meg, az MSZP tartózkodott, a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a Párbeszéd két politikusa, Karácsony Gergely és V. Naszályi Márta, illetve a jobbikos Tokody Marcell szavazott igennel Gál javaslatára.

 

A Karácsony által feldobott háttéralkut Tóth Bertalan, az MSZP elnöke csütörtöki nyilatkozatában cáfolta. Beszélt Karácsony Gergellyel és megállapodtak, hogy a jelölt főpolgármesteri programjának kiemelt pontja lesz az egységes budapesti parkolási rendszer kialakítása.

Utoljára frissítve: 2019-03-28 12:09:05

További híreink
Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
Bödőcs Tibor új műsorát, a Nincs idő a gólörömre című estjét nagypénteken, április 19-én mutatta be a Comedy Central. Ebből az alkalomból jelenet meg címlapinterjú a mélt...
2019-04-21 09:22:07, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
Új helyszínen lesz elérhető a Krisna-hívők humanitárius szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány kiemelt tavaszi ételosztása.
2019-04-21 09:22:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
Az ötös lottó szombati sorsolásán a nyertes 4 194 319 530, azaz csaknem 4,2 milliárd forinttal gazdagodott.
2019-04-21 09:22:02, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétkor is fontos a tudatos vásárlás a felelős állattartás.
Bővebben >>