Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Karácsony: „Orbán Tarlóson keresztül zsarolja Budapestet”
2019-09-12 12:03:48
Karácsony: „Orbán Tarlóson keresztül zsarolja Budapestet”

Karácsony: „Orbán Tarlóson keresztül zsarolja Budapestet”

Maga a (jelenlegi) miniszterelnökséget vezető (jelenleg) miniszter közölte a nyilvánossággal, hogy érvényét veszíti a Tarlós által Orbán Viktorral kötött 15 pontos megállapodás. Gulyás Gergely keddi interjújában azt is hozzáfűzte, hogy ez egy politikai és nem egy közjogi megállapodás volt, ilyen értelemben csak Tarlós és Orbán közt érvényes – akár egy snapszerparti végén a szőrösbunkó, ezt már mi tesszük hozzá.

 

Az említett megállapodásnak nem mellesleg része a fővárosi közfejlesztések tanácsának létrehozása, egy 2030-ig tartó városfejlesztési terv, valamint hogy az állam biztosítja a 3-as metró felújításához szükséges fedezetet.

 

Sajátos földesúri mentalitással mindezt nem adják, ha nem ők nyernek Budapesten, ami finoman szólva is több mint önkény az eminens állami finanszírozások kötelező jogosultságaival.

 

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt jogos felháborodással reagált az elképesztő jövőképre: szerinte Tarlósnak azonnal tiltakoznia kellene mindez ellen, ha valóban Budapest felelős vezetője lenne Gulyás Gergelynek pedig azonnal le kellene lépnie a politika színpadáról:

 

Alkotmányos jogállamban, amiben a Fidesz szerint élünk, egy ilyen kijelentés után azonnal távoznia kellene egy miniszternek. Egy jogállamban a jogszabályokat nem személyekre, hanem az állampolgárok érdekeire szabják. Mindez semmi másról nem szól, mint arcátlan zsarolásról. Megpróbálják megzsarolni a budapestieket, hogy ha a szívük szerint és a változásra szavaznak, akkor megnézheti magát a főváros” – reagált Karácsony Gergely.

 

Karácsony kategorikusan visszautasítja a Tarlós-Orbán paktumot és kikéri magának a budapestiek zsarolását. A leghatározottabban felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ha már a kormány így viszonyul a budapestiekhez, akkor azok főpolgármestereként kérje ki magának ezt a megalázó cselédesítést mind a maga, mind a rábízott budapesti polgárok nevében.

 

Egyben követeli Tarlós színvallását, miszerint ha elvesztené a választást, akkor egyetért-e a Fidesz álláspontjával, hogy vesszen Budapest.

 

(forrás: szabadhir.hu)

Utoljára frissítve: 2019-09-12 12:06:09

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>