Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Karácsony pártjának szóvivője, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere Dobrevre szavazott
2021-10-11 15:25:27
Karácsony pártjának szóvivője, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere Dobrevre szavazott

Karácsony pártjának szóvivője, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere Dobrevre szavazott

„Jó reggelt! Én már le is adtam a szavazatom a Móricz Zsigmond körtéren és Dobrev Klárat támogattam az előválasztás második fordulójában.

 

Márki-Zay Péter az elmúlt héten számomra a totális megbízhatatlanságát bizonyította. Az új miniszterelnöknek sebeket kell begyógyítania, nem újabbakat feltépnie. Egyesítenie, nem szétszakítania. Kétlem, hogy Péter akár a koalíciós kormány felállításáig el tudna jutni ezzel a habitusával. Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell. Ha celebeket választanánk, amúgy is Ceglédi Zoltánra szavaznék.

 

Tökéletesen megértem, ha markáns zöld-szocdem jelölt hiányában sokan most otthon akartok maradni. Szerintem ez koherens álláspont és nagyon tudom tisztelni. Ám szerintem, mivel az előválasztás végén nekünk is hinni kell majd a végeredményben, vállalnunk érdemes a választás felelősségét.

 

Nagyon sok vitám van a Demokratikus Koalícióval elvi és gyakorlati szinten is, és ez így is van rendjén. Ezért vagyok én Párbeszédes, ők pedig nem. Egyetértünk viszont abban, hogy stabil és kiszámítható koalíciós kormányzatra van szükség Orbán Viktor leváltása után. Ehhez pedig olyan miniszterelnök kell, aki ismeri és érti a politikai diskurzusokat európai és hazai szinten is. Olyan, aki nem sértődik meg, ha egy-egy javaslatára majd nemet mondanak a partnerek, de mindig készen áll konstruktív megoldások megtalálására is.

 

Ezt a felkészültséget és nyitottságot én most Klárában látom. Ezért szavaztam rá, bár eredetileg jobban szerettem volna megküzdeni vele. Sok elvárásom van az irányában, különösen fenntarthatósági kérdésekkel kapcsolatban. Úgy vélem, vele ezek megbeszélhetők. Péternek pedig sajnos mára azt sem hiszem el, amit kérdez.

 

Végezetül: biztos vagyok benne, hogy Klára és Gyurcsány Ferenc elég sok dolgot megbeszélnek egymással. Miért ne tennék? De azt is gondolom, hogy Klára szuverén egyén, aki önmaga is érzi és átlátja annak a pozíciónak a felelősségét, amire vállalkozik.

 

Küzdelmes hét áll előttünk, de a végcél egyértelmű: együtt le fogjuk váltani Orbán Viktor rendszerét, hogy egy igazságosabb és zöldebb Magyarországot teremtsünk. Én ezért fogok dolgozni.”

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>