Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Karanténország
2020-03-14 17:10:14
Karanténország

Karanténország

Akkor nézzük sorjában.

 

Remek vicc, csorog a könny a szememből a kacagástól, hogy a tanár mind hülye, fa abakuszon számolja az ebédpénzét, tárcsás telefonja van, hosszú zsinórral, hogy tudja azt cipelni a fürdőkádba is, diafilmen vetíti le a Kőszívű ember fiait, és tintaitatóssal egyengeti a kézzel írt osztálynaplót.

 

Csakhogy szerintem a tanárok között épp annyi hülye van, mint az újságírók, politikusok, közgazdászok, rádióbemondók, bélyeggyűjtők vagy gázszerelők között. Szóval, nyugi!

 

Mi lesz Egyházasdengelén? Először is tény, hogy Magyarország az internetes hálózati hozzáférés tekintetében kifejezetten jól áll, tudnék mondani sokkal rosszabb helyzetben lévő nyugati országokat! Másrészt akkor most vegyünk egy nagy levegőt, és simán merjünk demagógok lenni! Például négy nappal ezelőtti örömhír (evangélium), hogy az evangélikus egyház “komoly állami támogatást fog kapni.” Ugyancsak friss hír, hogy a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a már megkapott 30 milliárd mellé egy-két napja további 2 milliárdot kapott. A bevett egyházak tavaly 30,7 milliárd közpénzhez jutottak (a nem transzparens milliárdokról nem is beszélve), amiből a Magyar Katolikus Egyháznak 18,2 milliárd csurrant-cseppent. Aztán voltak és vannak vicces támogatások: például egy hazai felekezet nem létező színházára közel 2 milliárdos színházi támogatást kapott hőn szeretett pártjától és kormányától.

 

Aztán például Mészáros Lőrinc saját kezűleg tönkrecseszett vállalkozásait is szereti támogatni az állam, jó pénzzel, bőséggel, kivásárlással. Aztán a megannyi magyar finanszírozású fociakadémia határon innen és határon túl, Felcsúttól Kisvárdáig, Topolyától Csíkszeredáig, Székelyudvarhelytől Kárpátaljáig stb. Szerintem a bevett egyházak egészen biztosan örömmel adnak majd pénzt a rászoruló magyar gyerekek támogatására, a Kárpátoktól ölelt drága magyar föld kiművelt emberfőkkel való benépesítésére, s a fociakadémiák is kitörő örömmel fogadják majd, hogy némi pénzzel hozzájárulva, ifjú tehetségeik a belső csüddel kivitelezett rúgás és a bazdmegelés mellett megtanuljanak összeadni, kivonni, meg angolul köszönni és vizet (na jó, legyünk realisták, sört) kérni.

 

Aztán a nagy szolgáltatókat is lehet barátságosan presszionálni, adjanak olcsón, esetleg “ingyenér” eszközöket, elvégre hosszú távon nekik aztán igazán megtérül. Aztán a gazdag magyar honfiak, egy Tiborcz, egy Mészáros, egy Garancsi, egy Csányi, az agyontámogatott balatoni borosgazdák-vendéglősök etc., etc. tegyenek le pár fillért azon gyerekek számára, akik majd tíz-tizenöt év múlva hitelt vehetnek föl az OTP-től, vagy elmehetnek gázt szerelni Mészáros valamelyik kastélyába.

 

Aztán annak a cuki kis közszolgálatnak is a sok vidáman csilingelő pénz ellenében meg lehetne szorongatni gigantikus tökeit, hogy a Semjén rendelte tripla számú misék helyett legyen iskolatévé, de ne ám ők jelöljék ki a Veritasból vagy a Schmidt Mária tudósi köreiből, hogy ki tanítsa a történelmet, hanem a Történelemtanárok Egylete, s ne Takaró Mihály vagy Demeter Szilárd mondja meg, ki a tuti magyar író, hanem a Magyartanárok Egyesülete, és így tovább, a szakmai szervezetekig.

 

Fog ez menni!

 

Végül a sok búbánatolónak üzenem, hogy igazából csak a Fidesz-KDNP járna rosszul, ugyanis ettől kezdve már Egyházasdengelén is a Mészáros Lőrinc Mediaworks nevű cégéhez tartozó kormánypárti megyei bérsajtó helyett immár megannyi interneten elérhető fórumot is olvashatna a “virág vagy te hazám ifjúsága.”

Utoljára frissítve: 2020-03-14 17:22:40

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>