Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Kegyeleti visszaélés miatt elítélték a Magyar Szociális Fórum vezetőjét
2018-08-16 14:00:33
Kegyeleti visszaélés miatt elítélték a Magyar Szociális Fórum vezetőjét

Kegyeleti visszaélés miatt elítélték a Magyar Szociális Fórum vezetőjét

Az Ítélőtábla helybenhagyta Dombóvári Eszter anyagi követelését, és 190 ezer Ft „sérelemdíj” megfizetésére kötelezte Simót azért, mert Hüvelyes Lajos temetésén hozzájárulása nélkül fényképfelvételt készített és azt közzétette a Magyar Szociális Fórum Facebook oldalán az „Eltemették Hüvelyes Lajos terézvárosi kilakoltatott hamvait” című beszámolója illusztrációjaként.

 

Az Ítélőtábla szerint ezzel megsértette a felperes képmáshoz fűződő jogát. Minden indoklás nélkül elfogadták a felperes indoklását, miszerint a fotó, melyen Dombóvári Eszteren kívül még tízen szerepeltek, „kellemetlen” volt számára.

 

Ugyanakkor elutasították az alperes állítását, miszerint az országos port kavart kilakoltatás, meghurcoltatás és halál áldozatának végső búcsúztatása előre meghirdetett, sajtónyilvános közéleti esemény volt, ezért – a törvény szerint - nem volt szükség a megjelentek hozzájárulására ahhoz, hogy a fényképen feltűnhessenek, az őket ábrázoló fotó pedig nagyobb nyilvánosság elé kerülhessen.

 

Az Ítélőtábla felülbírálta Budapest Környéki Törvényszék első fokú ítéletet, mely szerint „közéleti történésről” volt szó.

 

Az Ítélőtábla arra is kötelezte Simó Endrét, hogy fizessen 45 ezer Ft perköltséget, a magyar államnak pedig 84 ezer Ft együttes kereseti és fellebbezési illetéket. Összesen 319 ezer Ft-ra büntették az áldozat lakhatási és emberi jogaiért kiálló 72 éves civil vezetőt.

 

(képünkön Hüvelyes Lajos és Simó Endre)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>