Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Kegyelmet kapott Budaházy Novák Katalintól – a Mi Hazánk majálisán ünnepelte
2023-05-02 17:57:46
Kegyelmet kapott Budaházy Novák Katalintól – a Mi Hazánk majálisán ünnepelte

Kegyelmet kapott Budaházy Novák Katalintól – a Mi Hazánk majálisán ünnepelte

„A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő  kegyelmezési jogkörével éljen.  Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet. A köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött” – írta közleményében a Sándor Palota.

 

Ez azt jelenti, hogy a Hunnia-perben jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélt Budaházy György és a többi vádlott-társa is szabadul a börtönből.

 

A bíróság még márciusban másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelte Budaházy György büntetését. Ebbe beleszámít az eddig a börtönben töltött idő egy része. Ezenkívül 5 év közügyektől való eltiltást is kapott.

 

„Az országot irányítókat, a döntéshozókat is köszönet illeti” – mondta Budaházy György, a Mi Hazánk Mozgalom majálisán a Bikás Parkban. Az eseményről a Magyar Nemzet számolt be. A lap azt írta, hogy Budaházy először azt kiáltotta  „Szabadság!”, majd háláját fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt másfél évtizedben mellette álltak, és azért dolgoztak, hogy ő és társai szabadlábra kerüljenek.

 

Ezután arról beszélt, hogy „az ügy nem zárult le a mellékbüntetést és a költségeket illetően, de kis lépésekkel, jó emberek segítségével remélhetően ennek is vége lesz”.

 

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>