Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Keményen megfejelte a Momentumot a kemény hangú filmrendező
2018-11-17 18:31:01
Keményen megfejelte a Momentumot a kemény hangú filmrendező

Keményen megfejelte a Momentumot a kemény hangú filmrendező

"A puha ellenállás, puha lázadás, a puha pöcsű ellenzékiség rosszabb, mintha nem lenne semmilyen, mert olyan, mintha lenne, miközben nincs. A lehetőség helyét kihízza, de csak ragacsos zsírpaca, semmi más" – fogalmaz a szókimondú filmrendező s a folytatásban sem beszél mellé.

 

„Márpedig a Momentum a rosszul magyarított Verhofstadt plakáttal csúnyán lepacázta a szinte nem is létező magyar ellenzékiséget.

 

Az eredeti, kemény állítások helyén és helyett szétmaszatoltak a magyar mondatok. Ez a plakát tök érdektelen így Magyarországon. Nem puhítani vagy szlengesíteni kellett volna a mondatokat, hanem keményebbre fordítani. Ha nem akarták szó szerint, akkor ez is lehetett volna: "Kezdetben csak a pénzünket lopta. Most Európát akarja elvenni tőlünk." Merthogy ez az igazság. Ha nem jönnek be a számításai és kilép az EU-ból, akkor valósággá válhat a második mondat állítása.

 

Egyébként pedig igen: le akarja rombolni azt az Európát, amihez egykor csatlakoztunk, amelynek a nyitottságát és szabadságát akartuk. Orbán egy zárt, illiberális, jobboldali, nacionalista, idegengyűlölő, önkényekben fuldokló Európát akar (magának persze, na igen), egyszóval le akarja rombolni Európát.

 

Ehhez képest gyáva, finomkodó maszatolás lett az eredeti két mondatból. És persze, nem a személyes névmás szükségessége vagy elhagyhatósága a kérdés, hanem a tartalom. Magyarországon nemhogy puhítani, hanem keményíteni kellett volna a mondatot, tudván (Fekete-Győr politikusnak tartja magát, tehát tudnia kell, ha tényleg az), hogy Magyarországon mi az utcákon járó-kelők ingerküszöbe.

 

A Momentum által lepuhított plakát mélyen az utca ingerküszöbe alatt van. Nevetséges ez az egész. Nem gyengítik Orbánt, hanem erősítik - ha akaratlanul is” – írja Janisch.

Utoljára frissítve: 2018-11-17 21:26:09

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>