Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Kényszerleszállással menekült meg a Szojuz MSZ-10
2018-10-12 11:09:51
Kényszerleszállással menekült meg a Szojuz MSZ-10

Kényszerleszállással menekült meg a Szojuz MSZ-10

A későbbi híradások azt a verziót erősítették meg, hogy a probléma lényege nem hajtóműhiba volt, hanem az, hogy a hordozórakéta utolsó fokozata nem tudott leválni az űrhajóról. Feltételezhető, hogy ezután azt a megoldást kellett alkalmazni, hogy a kényszerűen összekapcsolt rendszerből a visszatérő egységet kapcsolták le és így kerültek a földre vezető meredek pályára.

 

A túlterhelés a NASA információi szerint 7g alatt volt. A földetérés Dzseszkazgan városától húsz kilométerre. A Moszkvába érkező űrhajósok láthatóan tényleg jó állapotban, saját lábukon szálltak le a Tu-134-esről, de mentők vitték őket el a repülőtértől, nyilván alapos orvosi vizsgálatokra.

 

Orosz források szerint a következő Szojuz-startot lehet, hogy előrehozzák, annak érdekében, hogy az űrállomáson lévő három főnyi személyzet munkaterhelése ne legyen túl magas, viszont a startot csak azután lehet végrehajtani, hogy a vizsgálat megállapítja a hiba okát. Az biztos, mondják szintén orosz források, hogy a most kényszerleszállt űrhajósok nem lesznek ott a következő felbocsájtandó űrhajón.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>