Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Keresik a lakástörvényt benyújtó fideszes képviselő diplomáját
2021-06-16 21:47:57
Keresik a lakástörvényt benyújtó fideszes képviselő diplomáját

Keresik a lakástörvényt benyújtó fideszes képviselő diplomáját

Június 15-én megszavazta az Országgyűlés Böröcz László, fideszes parlamenti képviselő lakástörvény néven elhíresült törvénymódosító javaslatát. Ennek lényege, hogy a világörökségi részen lévő önkormányzati lakásokat a piaci áruk akár 15%-án vásárolhassák meg a bérlők. Ez már egy sokkal finomabb változata az eredeti tervezetnek, miszerint az minden önkormányzati lakásra igaz lett volna, most csak a világörökségi területekre vonatkozna.

 

Mivel ez a javaslat több milliárd forint közpénzt érint, a Momentumban felmerült, hogy Böröcz László, a törvényjavaslat kitalálója és benyújtója mennyire kompetens ilyen jellegű témákban. A „kutatás” eddig nem hozta meg a várt eredményt.  

 

Böröcz László parlamenti weboldala szerint közgazdász diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen. Azonban a diplomaszerzés évét nem tüntette fel a megfelelő helyen, illetve saját önéletrajzában sem konkretizálja, hogy szerzett-e diplomát, vagy csak elkezdte a képzést. A Momentum politikusa a Corvinusnál is érdeklődött, illetve adatigénylést is benyújtott, de még semmilyen megerősítést nem kapott. Ami a Momentum szerint eddig megállapítható, hogy Böröcz szakdolgozata nincs fent a Corvinus katalógusában.

 

A Corvinus a kérdésünkre visszaírta, hogy csak akkor adják ki az információt arról, hogy egyáltalán létezik-e ilyen szakdolgozat, ha az érintett hozzájárul, de Böröcz László nem reagált a kérésre.

 

Megkérdeztük az Országgyűlés Hivatalát is. A válaszukból kiderült, hogy senki nem ellenőrzi a Parlament honlapjára feltöltött információkat, azok önbevallás alapján kerülnek fel.

 

Tompos Márton, a Momentum szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta: nem baj, ha valakinek nincs diplomája, vagy ha valaki nem fejezi be a tanulmányait. Azzal van a probléma, ha egy képviselő csúsztat erről és félrevezeti a választóit. Képviselőként Böröcz több milliárd forintnyi közpénz sorsáról dönthet úgy, hogy közben más, sokkal kisebb dolgokban nem mond igazat – véli a Momentum politikusa.

 

Kertész Z István

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>