Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Keresztényüldözés napjainkban: török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja
2016-09-07 15:30:30
Keresztényüldözés napjainkban: török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja

Keresztényüldözés napjainkban: török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja

Mindezt persze már a (legalpáribb) hatalmi szempontokat szem előtt tartó, s a legalapvetőbb vallási és lelkiismereti szabadságot páros lábbal tipró egyházi törvényükkel is kifejezésre juttatták, ahol a politikai hatalom dönt, mi minősülhet egyháznak, s melyik az az egyház, amelyet akár visszamenőleges hatállyal meg lehet fosztani egyházi státuszától.

 

Szóval kedden – egyfelől – bejelentették, hogy létrejön a keresztényüldözés-ellenes államtitkárság, másfelől ugyancsak kedden Semjén Zsolt, Varga Mihály és Láng Zsolt, II. kerületi polgármester a Gül Baba türbéjénél 10.000 km/sec-os sebességgel illette nyelvcsapásokkal török barátaink alfelét, s a nagy Semjén még azt is sietett kiemelni, hogy „mindketten türk nép vagyunk.”

 

Akkor most csak röviden: az elmúlt száz esztendő során Törökország több milliós keresztény lakossága (örmények, görögök, asszír keresztények) mára körülbelül 70.000 főre csökkent. Hogyan?

 

Volt nemzeti-vallási közösségek elleni népirtás; volt kitelepítés; volt kiutasítás; volt boszniai típusú mészárlás; volt Kristályéjszakaszerű lincselés és pusztítás, volt gyújtogatás; volt a görögöket, örményeket és zsidókat sújtó varlik vergisi (vagyonadó) bevezetése, s az ezt követő munkatáborokba való telepítés; voltak a ciprusi függetlenségi háborút követő súlyos provokációk és utcai gyilkosságok; voltak a kettős állampolgárokat sújtó kitelepítések; volt vagyonelkobzás, intézmények bezárása, iskolaépületek állami elzabrálása stb.,voltak neves személyek elleni merényletek, így például Hrant Dink örmény újságíró 2007-es meggyilkolása, voltak és vannak állandó támadások a más vallásúak ellen (pár éve egy olasz papot gyilkoltak meg), vagy épp neokeresztény közösségek Biblia-társulatával szemben.

 

Eközben mind a mai napig nem muszlim vallású (vagyis keresztény) nem, vagy csak mutatóban juthat komolyabb egyetemi katedrához, jelentősebb bírósági pozícióhoz, avagy a hadseregben magasabb tiszti ranghoz stb. A több millió keresztényből mára kb. 2.000 görög, 50.000 örmény és 15-20.000 asszír keresztény maradt, azok, akiknek nem volt módjuk elhagyni az országot, s akiknek legtöbbje állandó félelemben éli az életét.

 

Akkor most a keresztényüldözés-ellenes államtitkárság azonnali hatállyal berendeli Erdogant?

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>